ΓΔ: 2473.39 0.98% Τζίρος: 156.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:40:40
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Συμπλοκή 30 ατόμων στο Παλαιό Φάληρο, συνελήφθησαν 16χρονος και 17χρονος

Στο Παλαιό Φάληρο συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, 16 και 17 ετών, για τον τραυματισμό δύο συνομηλίκων με μαχαίρι

Σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Ιουλίου στο προαύλιο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εφήβων και τη σύλληψη δύο δραστών ηλικίας 16 και 17 ετών. 

Το περιστατικό, στο οποίο φέρεται να συμμετείχαν περίπου τριάντα ανήλικοι, εγείρει ανησυχίες για την έξαρση της βίας μεταξύ νεαρών ατόμων στη χώρα μας.

Σε βάρος των συλληφθέντων εκδόθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Παλαιού Φαλήρου, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Στην υπόθεση εμπλέκονται επιπροσθέτως δεκατρείς ακόμη ανήλικοι, ενώ, σύμφωνα με τις Αρχές, προσήχθη στα κρατητήρια και ένας εκ των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, η σύγκρουση σημειώθηκε όταν ομάδα δεκαπέντε νεαρών από το Παλαιό Φάληρο δέχθηκε επίθεση από ομάδα συνομίληκών τους προερχόμενων από τον Άγιο Δημήτριο, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια και κατσαβίδια.

Κρίσιμη η κατάσταση των τραυματιών

Καθοριστικής σημασίας ήταν η επέμβαση των ιατρών στο Ασκληπιείο Βούλας, καθώς ένας εκ των τραυματισμένων εφήβων, όπως αναφέρεται, “γλύτωσε από θαύμα” μετά από επίθεση με κατσαβίδι που προκάλεσε διάτρηση πνεύμονα. Το τραύμα κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρό, καθώς η ζωή του θα ετίθετο σε άμεσο κίνδυνο αν το χτύπημα ήταν ελάχιστα βαθύτερο. Ένας ακόμη ανήλικος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, το χέρι και το στήθος.

Διογκούμενο φαινόμενο νεανικής βίας

Η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών που καταδεικνύουν την αύξηση βίαιων συμπλοκών με πρωταγωνιστές ανήλικους. Τα στοιχειά αυτά δημιουργούν προβληματισμό στην κοινωνία, ενώ οι αρχές εντείνουν τα μέτρα πρόληψης, τόσο σε επίπεδο σχολικών δομών όσο και σε συνεργασία με τους γονείς και τους τοπικούς φορείς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος πλέον εξετάζει την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, με φόντο τη διαρκή συζήτηση για ενίσχυση της εποπτείας των ανηλίκων αλλά και για την ευθύνη των οικογενειών στην αποτροπή αντίστοιχων καταστάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 32χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» με 18,5 κιλά κάνναβης στις αποσκευές

Συνελήφθη 32χρονη αλλοδαπή στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», μέλος διεθνικής σπείρας, ενώ μετέφερε 18,5 κιλά υδροπονικής κάνναβης (skunk) κρυμμένα στις αποσκευές της, με σκοπό τη διακίνησή τους στη Ρόδο.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα αρχηγού ΕΛΑΣ για τη Διεθνή Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτριος Μάλλιος, τονίζει με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά των Ναρκωτικών τη διαρκή μάχη κατά της παράνομης διακίνησης, τη σημασία της πρόληψης και συνεργασίας και τη δέσμευση για προστασία των πολιτών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Σύλληψη σπείρας για κλοπές μπαταριών λιθίου από σταθμούς κινητής

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξάρθρωσε σπείρα που έκλεβε συστηματικά μπαταρίες λιθίου από σταθμούς κινητής σε Αττική, Εύβοια και άλλες περιοχές. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμοί στο Μικρολίμανο: Τραυματισμός 42χρονου καταζητούμενου

Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο, όταν αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλο 42χρονο αλβανικής υπηκοότητας κατά τη διάρκεια ελέγχου, καθώς κινήθηκε ύποπτα έξω από κατάστημα.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φόρα τα στοιχεία συμμορίας που προσποιούνταν υπαλλήλους ΔΕΗ

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες επτά ατόμων εγκληματικής οργάνωσης που παρίσταναν υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος και εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένους, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή από σπίτια στην Αττική.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε παράρτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ομόνοια

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα σε παράρτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ομόνοια, προκαλώντας μικρές φθορές. Η ΕΛΑΣ ερευνά το περιστατικό και εξετάζει τα ευρήματα για δακτυλικά αποτυπώματα.