ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εύσημα από Ιταλία στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση εκθειάζει τα γρήγορα αντανακλαστικά της Ελλάδας και την αλληλεγγύη των πολιτών απέναντι στην κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της Ελλάδας και την αλληλεγγύη των κατοίκων στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, εκθειάζει η απεσταλμένη της ιταλικής τηλεόρασης Rai, Καρμέλα Τζίλιο. Η ιταλική, δημόσια τηλεόραση δίνει έμφαση στην κατ΄οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων από εθελοντές, υπό τον συντονισμό του Δήμου Αθηναίων. «Με μικρά φορτηγά, τα τρόφιμα παραδίδονται ασταμάτητα σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα», σημειώνει το ρεπορτάζ.

«Τους εθελοντές βοηθούν, επίσης, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και γιατροί. Είναι ένας καθρέφτης της Ελλάδας η οποία, μέσα στην γενικότερη θύελλα της επιδημίας, κρατά σταθερά το πηδάλιο και καταφέρνει να περιορίσει το κύμα των μολύνσεων σε ένα ρυθμό που είναι από τους χαμηλότερους στον κόσμο, παρά τις περικοπές των περασμένων ετών», μεταδίδει η απεσταλμένη της Rai.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η χώρα μας κινήθηκε έγκαιρα, κλείνοντας τα σχολεία, αναγκάζοντας τα καταστήματα να κατεβάσουν προσωρινά ρολά και απαγορεύοντας δημόσιες εκδηλώσεις, πριν υπάρξουν θύματα.

Η δημοσιογράφος Καρμέλα Τζίλιο σημειώνει, τέλος, ότι «υπάρχουν και κάποιοι απείθαρχοι πολίτες», αλλά φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση, τον επτάχρονο πιανίστα, Στέλιο Κερασίδη, ένα «παιδί θαύμα» που τις ημέρες αυτές, στο σπίτι του, κατάφερε να βρει την αναγκαία έμπνευση για να συνθέσει «το βαλς της απομόνωσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία στην Ιταλία για τη διασπορά των μεταλλάξεων του κορονοϊού

Παρά την έκκληση στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους, την οποία απηύθυνε την Παρασκευή το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, κόσμος συνέρρευσε σε δρόμους, πάρκα και παραλίες σε πολλές πόλεις της Ιταλίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι τις 3 Μαΐου παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας η Ιταλία

Πιθανότατα θα υπάρξουν εξαιρέσεις για δυνατότητα επαναλειτουργίας μερικών βιομηχανιών που παραμένουν τώρα κλειστές, μετά το Καθολικό Πάσχα όπως αποκάλυψαν ηγετικά στελέχη των συνδικάτων που συναντήθηκαν με την κυβέρνηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην 25η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού

Το κλείσιμο θεάτρων, σινεμά, κέντρων διασκεδάσεως και άλλων χώρων που συγχρωτίζεται το κοινό έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.