ΓΔ: 2473.12 0.97% Τζίρος: 155.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:38:40
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Συνελήφθη 22χρονος για πυροβολισμούς σε καφετέρια στον Κολωνό

Η ΕΛΑΣ εξιχνίασε την ένοπλη επίθεση που έγινε στις 13 Ιουλίου σε καφετέρια στον Κολωνό, με θύματα έναν Τούρκο και έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

Tην πρόσφατη ένοπλη επίθεση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου σε κεντρική καφετέρια στον Κολωνό, με θύματα έναν Τούρκο υπήκοο και έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, εξιχνίασε η Ελληνική Αστυνομία. Το περιστατικό είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς σημειώθηκε σε ώρα αιχμής σε πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας.

Εξιχνίαση και συλλήψεις υπόπτων

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί δύο άντρες, ηλικίας 22 και 34 ετών, για την εμπλοκή τους στην επίθεση, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ένα ακόμη άτομο. Οι κατηγορίες αφορούν -κατά περίπτωση- απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή με τη χρήση πυροβόλου όπλου, συνέργεια και ηθική αυτουργία.

Αναφορικά με το ιστορικό της υπόθεσης, ένας άγνωστος δράστης εισέβαλε στην επιχείρηση και άνοιξε πυρ με πιστόλι κατά του Τούρκου πολίτη. Κατά την εξέλιξη του περιστατικού τραυματίστηκε και αστυνομικός που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας εντός του καταστήματος, όταν προσπάθησε να καλυφθεί.

Τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί τραύματα στα πόδια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας

Η προανάκριση της Αστυνομίας και η συστηματική αξιοποίηση πληροφοριών κατέδειξαν τον 22χρονο ως φυσικό αυτουργό και τον 34χρονο, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές της χώρας, ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης.

Στο πλαίσιο επιχείρησης, το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιουλίου, συνελήφθη ο 22χρονος σε πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας. Κατά την έρευνα στην κατοικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα αντικείμενα:

  • Πυροβόλο όπλο με γεμιστήρα που περιείχε 15 φυσίγγια
  • Επιπλέον 30 φυσίγγια και δεύτερος γεμιστήρας
  • Κινητό τηλέφωνο, τέσσερα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, μία κάρτα SIM
  • Φύλλο οδηγιών λειτουργίας συσκευής GPS TRACKER οχημάτων

Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι, βάσει αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης του Τμήματος Εργαστηρίων Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τα στοιχεία αποδεικνύουν πως οι κάλυκες και η βολίδα που κατασχέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος προέρχονται από το συγκεκριμένο πυροβόλο όπλο που βρέθηκε στη κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε άμεσα στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων τυχόν εμπλεκομένων συνεχίζονται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 32χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» με 18,5 κιλά κάνναβης στις αποσκευές

Συνελήφθη 32χρονη αλλοδαπή στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», μέλος διεθνικής σπείρας, ενώ μετέφερε 18,5 κιλά υδροπονικής κάνναβης (skunk) κρυμμένα στις αποσκευές της, με σκοπό τη διακίνησή τους στη Ρόδο.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα αρχηγού ΕΛΑΣ για τη Διεθνή Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτριος Μάλλιος, τονίζει με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά των Ναρκωτικών τη διαρκή μάχη κατά της παράνομης διακίνησης, τη σημασία της πρόληψης και συνεργασίας και τη δέσμευση για προστασία των πολιτών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Σύλληψη σπείρας για κλοπές μπαταριών λιθίου από σταθμούς κινητής

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξάρθρωσε σπείρα που έκλεβε συστηματικά μπαταρίες λιθίου από σταθμούς κινητής σε Αττική, Εύβοια και άλλες περιοχές. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροβολισμοί στο Μικρολίμανο: Τραυματισμός 42χρονου καταζητούμενου

Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο, όταν αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλο 42χρονο αλβανικής υπηκοότητας κατά τη διάρκεια ελέγχου, καθώς κινήθηκε ύποπτα έξω από κατάστημα.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φόρα τα στοιχεία συμμορίας που προσποιούνταν υπαλλήλους ΔΕΗ

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες επτά ατόμων εγκληματικής οργάνωσης που παρίσταναν υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος και εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένους, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή από σπίτια στην Αττική.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε παράρτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ομόνοια

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα σε παράρτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ομόνοια, προκαλώντας μικρές φθορές. Η ΕΛΑΣ ερευνά το περιστατικό και εξετάζει τα ευρήματα για δακτυλικά αποτυπώματα.