ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κτίριο ΑΣΕΠ
Φώτο: ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για την προκήρυξη 2ΓΒ/2025 για 4.276 μόνιμες θέσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ για την υποβολή αιτήσεων στην προκήρυξη 2ΓΒ/2025 που αφορά 4.276 θέσεις ΠΕ. Η διαδικασία ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά έως 5 Αυγούστου.

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την πολυαναμενόμενη προκήρυξη 2ΓΒ/2025 του ΑΣΕΠ, που αφορά τη στελέχωση φορέων του Δημοσίου με 4.276 θέσεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και προσωπικού με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες. 

Η διαδικασία προορίζεται για επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού και υλοποιείται στο πλαίσιο της φάσης Β'.

Οι ενδιαφερόμενοι που συμπεριλαμβάνονται στους επιτυχόντες, καλούνται να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). 

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση όλων των δικαιολογητικών που απαιτούνται από την Προκήρυξη, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που παρατίθενται στα σχετικά κεφάλαια και παραρτήματα (*ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε’*).

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών ολοκληρώνεται αυστηρά έως την Τρίτη, 5 Αυγούστου και ώρα 14:00. Η αίτηση κατατίθεται αποκλειστικά ακολουθώντας τη διαδρομή: www.asep.gr → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Αίτηση.

Κατά την υποβολή αίτησης απαιτείται η ηλεκτρονική επισύναψη παραβόλου ύψους τριών ευρώ (3€). Το σχετικό παράβολο εξασφαλίζεται ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής e-Παράβολο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (www.gsis.gr), επιλέγοντας: Φορέας Δημοσίου → Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων υπάρχει ειδικός σύνδεσμος στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ με την ένδειξη «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ», ο οποίος οδηγεί αυτομάτως στο σχετικό περιβάλλον του e-Παράβολο.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής θεωρείται ολοκληρωμένη μόνο αφού οριστικοποιηθεί η αίτηση και ο 20ψήφιος κωδικός του παραβόλου εμφανίζεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», όπως ορίζεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ’ της προκήρυξης. Σε διαφορετική περίπτωση, η αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή από το ΑΣΕΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέες προσλήψεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης

Είκοσι νέοι υπάλληλοι ανέλαβαν καθήκοντα σε κρίσιμες υπηρεσίες της ΑΔΜΘ, καλύπτοντας ελλείψεις σε Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς. Ο Γρ. Γαλαμάτης τόνισε τη σημασία βελτίωσης της ποιότητας και της ταχύτητας εξυπηρέτησης.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών στα Ωνάσεια Σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας στον κλάδο ΤΕ16 του Α.Σ.Ε. μπορούν, από 14 έως 24 Αυγούστου 2026, να υποβάλουν αίτηση για πρόσληψη ως αναπληρωτές στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία μέσω του ΟΣΥΔ στην ιστοσελίδα https://opsyd.sch.gr.
Α.Σ.Ε.Π. πρόσοψη κτιρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΣΕΠ: Προσωρινές λίστες κατάταξης 1ΓΕ και 2ΓΕ/2006 εκπαιδευτικών

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και απορριπτέων για τις προκηρύξεις ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026 εκπαιδευτικών ΠΕ, ανά κλάδο και ειδικότητα. Δεν υπήρξαν υποψήφιοι σε ορισμένες μουσικές και φυσιογνωστικές ειδικότητες.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιτήσεις για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών 5-10 Αυγούστου 2026

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής διαφόρων κλάδων, που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς πίνακες των προκηρύξεων 3ΕΑ/2022 και 4ΕΑ/2022 ΑΣΕΠ, να υποβάλουν αιτήσεις.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Νεκρός ο ύποπτος για την επίθεση σε Pride από αστυνομικά πυρά

Νεκρός από πυρά της αστυνομίας έπεσε ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο πάρκο του Βερολίνου, μετά από επίθεση με όπλο με λεπίδα κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Σπαντάου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.