Φώτο: Shutterstock

Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ - Το ωράριο λειτουργίας για τη Μ. Εβδομάδα

Η παρέκκλιση των επιχειρήσεων από τα προβλεπόμενα, επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.

Κυριακή των Βαΐων, σήμερα και τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων είναι ανοικτά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Tην Μεγάλη Εβδομάδα, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 7 π.μ έως τις 9 μ.μ, από την Μεγάλη Δευτέρα έως την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν στις 7 π.μ αλλά θα κλείσουν μία ώρα νωρίτερα, στις 8 μ.μ.

Το ειδικό ωράριο λειτουργίας, προσδιορίστηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Ωστόσο τονίζεται πως η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο, «λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς».  

Η παρέκκλιση των επιχειρήσεων από τα προβλεπόμενα, επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ