Φώτο: Shutterstock

Ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ - Το ωράριο λειτουργίας για τη Μ. Εβδομάδα

Η παρέκκλιση των επιχειρήσεων από τα προβλεπόμενα, επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.

Κυριακή των Βαΐων, σήμερα και τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων είναι ανοικτά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Tην Μεγάλη Εβδομάδα, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 7 π.μ έως τις 9 μ.μ, από την Μεγάλη Δευτέρα έως την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν στις 7 π.μ αλλά θα κλείσουν μία ώρα νωρίτερα, στις 8 μ.μ.

Το ειδικό ωράριο λειτουργίας, προσδιορίστηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Ωστόσο τονίζεται πως η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο, «λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς».  

Η παρέκκλιση των επιχειρήσεων από τα προβλεπόμενα, επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση λειτουργίας έως τις 20.30 για τα σουπερ μάρκετ σήμερα

Αύριο Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά 7:00-20:00. Την Κυριακή του Πάσχα, τα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί, λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με το ισχύον για τις Κυριακές πλαίσιο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων

Μέχρι τις 20:00 θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ενώ για τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ισχύει το ωράριο που είχε οριστεί. Βαρύ πρόστιμο για όσες εταιρείες δεν τηρήσουν την απόφαση.