ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τι θα ισχύσει για ωράριο Δημοσίου και άδεια ειδικού σκοπού

Η άδεια ειδικού σκοπού θα παραταθεί μέχρι και τέλος Μαΐου όπως ανέφερε ο υπ. Εσωτερικών που υπογράμμισε οτι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά τονίζοντας πως ακόμα δεν έχει τελειώσει η μάχη με τον κορονοϊό.

Τριπλό ωράριο θα υπάρξει στο Δημόσιο για την προσέλευση των υπαλλήλων ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που υπογράμμισε πως δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό και σημείωσε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά. Επιπλέον σημείωσε πως η άδεια ειδικού σκοπού θα παραταθεί ανά περίπτωση μέχρι και το τέλος Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά την άδεια Ειδικού Σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι παρατείνεται τουλάχιστον έως το τέλος Μαΐου για όσους έχουν παιδιά έως 12 ετών, ενώ για εκείνους που έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, η άδεια τερματίζεται στις 18 Μαΐου, οπότε ανοίγουν ξανά τα Γυμνάσια, σημειώνοντας ότι αυτό αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και εκτιμώντας ότι είναι αυτονόητο να υπάρξει ανάλογη μέριμνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Για το ωράριο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε τρεις φάσεις: στις 07:00, στις 08:00 και στις 09:00 το πρωί, με στόχο να μην υπάρχει συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως είπε θα ευνοηθεί η τηλεργασία, της οποίας κάνει χρήση ήδη το 30% των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών από το δημόσιο θα γίνεται με ραντεβού, στις περιπτώσεις που απαιτείται φυσική παρουσία. Μέσα στον Μάιο θα υπάρχει η ευχέρεια ηλεκτρονικής υπογραφής για όσους έχουν θέσεις ευθύνης, προς περαιτέρω διευκόλυνση, ενώ μια σειρά πιστοποιητικά (γάμου, γέννησης, θανάτου, εγγυτέρων συγγενών κ.λπ.) θα εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Από τις 4 έως τις 18 Μαΐου, οι μετακινήσεις επιτρέπονται εντός των ορίων των νομών, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, περιλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως η Σαλαμίνα και η Αίγινα. Αναφορικά με το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «δεν στηριζόμαστε σε ένα σύστημα ποινών και προστίμων αλλά στη συνειδητή προσπάθεια όλων μας».

Τέλος, όπως σημείωσε, παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί και ΚΑΠΗ παραμένουν εκτός λειτουργίας, αναφέροντας ωστόσο ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σταδιακά και ότι τα θέματα επανεξετάζονται κάθε μία ή δύο εβδομάδες, δεδομένου ότι δεν έχει εκλείψει η απειλή της πανδημίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εν όψει εκλογών τα δημοτολόγια περνούν στη ψηφιακή εποχή

Καταργούνται τα βοηθητικά βιβλία δημοτολογίου που μέχρι πρότινος ήταν υποχρεωμένος να τηρεί, σε έντυπη μορφή, ο εκάστοτε δήμος και καθιερώνεται η ψηφιοποίηση του δημοτολογίου, το οποίο εντάσσεται στο «Μητρώο Πολιτών» του υπουργείου Εσωτερικών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνει η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες

Το νομοσχεδίου για την «Οργάνωση των σχέσεων Κράτους - πολίτη» θα εισάγει διατάξεις όπου εξασφαλίζεται ότι το Δημόσιο θα λειτουργεί με ενιαίο και ταχύτερο τρόπο, τόσο στις ψηφιακές υπηρεσίες του, όσο και στα σημεία φυσικής επαφής με τους πολίτες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2023

Ο αριθμός των εκκρεμών προσλήψεων προηγούμενων ετών φτάνει τις 33.602, γεγονός που αποδίδεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των σχετικών διαδικασιών. Ένα φαινόμενο που θα εξαλειφθεί από το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμβουλοι Ακεραιότητας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Δημόσιο

Πέρα από θέματα σεξουαλικής και ηθικής παρενόχλησης ο Σύμβουλος Ακεραιότητας παρέχει συμβουλευτική συνδρομή για ζητήματα δεοντολογίας και ακεραιότητας που αντιμετωπίζει ο υπάλληλος, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων, οι διακρίσεις, ο εκφοβισμός και η σύγκρουση συμφερόντων.
telergasia, Tilergasia, Ergasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μοιραστούν το μπόνους παραγωγικότητας

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης η ανταμοιβή μπορεί να φτάσει έως και το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου. Τί αλλάζει στην αξιολόγηση.