ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
Χειροπέδες πάνω σε διάσπαρτα χαρτονομίσματα ευρώ, σύμβολο οικονομικών παραβάσεων ή συλλήψεων για οικονομικά εγκλήματα.

Σύλληψη στο Κιλκίς για απάτες με τηλέφωνο και «λεία» 65.000 ευρώ

Άνδρας συνελήφθη στο Κιλκίς για τηλεφωνική απάτη σε βάρος δύο γυναικών, αποσπώντας 65.000 ευρώ, προσποιούμενος τον γιατρό και επικαλούμενος τραυματισμό των παιδιών τους. Συνεργοί του υποδύθηκαν το δήθεν τραυματισμένο παιδί.

Στη σύλληψη ενός άνδρα που εμπλέκεται σε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης με θύματα δύο γυναίκες στο Κιλκίς προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στις 22 και 24 Οκτωβρίου, συνεργός του συλληφθέντα επικοινώνησε τηλεφωνικά με δύο γυναίκες σε διαφορετικές περιοχές του Κιλκίς. Προσποιήθηκε τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι το παιδί τους είχε τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να υποβληθεί σε υποτιθέμενη άμεση χειρουργική επέμβαση.

Για να ενισχυθεί η αξιοπιστία της απάτης, άλλος συνεργός παρίστανε τηλεφωνικά το δήθεν τραυματισμένο παιδί, πείθοντας έτσι τις γυναίκες να καταβάλουν συνολικά το ποσό των 65.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο συλληφθείς.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, οι δράστες επιχείρησαν στις 22 Οκτωβρίου να εξαπατήσουν ακόμη δύο γυναίκες στην περιοχή, απαιτώντας συνολικά 85.000 ευρώ, χωρίς όμως να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών, καθώς και για τη διακρίβωση ενδεχόμενης συμμετοχής τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 48χρονου στη Θεσσαλονίκη για ληστείες σε πεζούς

Συνελήφθη 48χρονος στη Θεσσαλονίκη από την Ομάδα ΔΙΑΣ για ληστείες με σωματική βία σε πεζούς στη Νέα Παραλία. Αφαίρεσε κινητά, τσάντα με χρήματα και τραπεζικές κάρτες, ενώ διαπιστώθηκε πως είχε κλέψει και δίκυκλη μοτοσικλέτα.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 42χρονος κατηγορείται για 8 κλοπές με μέθοδο απασχόλησης

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 42χρονο για οκτώ κλοπές με απασχόληση ατόμων σε ΑΤΜ σε Τούμπα, Τριανδρία, Καλαμαριά και Χαριλάου, με λεία 10.000 ευρώ. Η δικογραφία διαβιβάζεται στον εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμαριά: Τρεις 19χρονοι συνελήφθησαν για αρπαγή 22χρονου

Τρεις 19χρονοι συνελήφθησαν στην Καλαμαριά για αρπαγή και ληστεία 22χρονου, τον οποίο μετέφεραν με τη βία με Ι.Χ. και, ασκώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν το κινητό πριν τον αφήσουν στους Συκεούς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο για τηλεφωνική απάτη σε ηλικιωμένη στην Ημαθία

Συνελήφθησαν στην Ημαθία άνδρας και γυναίκα για δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, με λεία χρήματα, λίρες και κοσμήματα. Υποκρίνονταν γιατρό και αστυνομικό. Η έρευνα συνεχίζεται για συνεργούς και τυχόν επιπλέον υποθέσεις.