ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pfizer

Η Pfizer θα δίνει υποτροφίες σε νέους Έλληνες ερευνητές

Πρωτοβουλία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και της Pfizer για την αντιμετώπιση του brain drain στην Ελλάδα με καθιέρωση υποτροφίας για την υποστήριξη έρευνας.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και η εταιρεία Pfizer Hellas ανακοίνωσαν ότι θεσμοθέτησαν μια νέα συνεργασία με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η υποστήριξη των νέων ερευνητών και η συμβολή στην αντιμετώπιση του προβλήματος της «διαρροής εγκεφάλων» (brain drain στη χώρα μας.

Η συνεργασία αφορά στην καθιέρωση υποτροφίας για την υποστήριξη της έρευνας υποψήφιων διδακτόρων ή μεταδιδακτορικών ερευνητών που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και τις ερευνητικές του δράσεις του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας (ΙΧΒ/ΕΙΕ).

Η ανταποδοτική υποτροφία "Pfizer Fellowship-ΕΙΕ" θα απονεμηθεί σε δύο υποψήφιους διδάκτορες για τα επόμενα τρία έτη (2019-2021). Παράλληλα, η Pfizer Hellas προσφέρει τρεις πλήρεις υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές που θα γίνουν δεκτοί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΔΠΜΣ Βιοεπιχειρείν» κατά το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mitsotakis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Pfizer

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς ενώ ευχήθηκε η πρωτοβουλία της Pfizer για την επέκταση της παρουσίας της να αποτελέσει κίνητρο για περισσότερες εταιρείες να προβούν στην ίδια κίνηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Γεωργιάδης: Θα έρθουν επενδύσεις 5 δισ. ευρώ από την Pfizer

Ο υπουργός χαρακτήρισε ακόμη ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer επέλεξε την πόλη για να ιδρύσει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την τεχνητή νοημοσύνη.
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pfizer: Πολύ αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της παραλλαγής Δέλτα

«Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου 90%, στην πρόληψη της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός», δήλωσε ο Αλόν Ράπαπορτ, ιατρικός διευθυντής της Pfizer στο Ισραήλ.