ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σχεδιασμός για ένταξη νέων κατηγοριών εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε πως θα επαναλειτουργήσει η επιτροπή κρίσεων βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που θα εξετάσει τις περιπτώσεις εργαζομένων.

Από την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν  όλες οι περιπτώσεις εργαζομένων που χρειάζεται να ενταχθούν σε νέα ρύθμιση που θα καταθέσει το υπουργείο Εργασίας, από την Επιτροπή Κρίσεων Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων που θα επαναλειτουργήσει με νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκερόγλου, που επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για την ανάγκη να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγιεινής κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε το σημαντικό έργο που συντελούν όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης και πρωτοφανούς κρίσης, και το αποδεικνύει έμπρακτα με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε αλλά και θα λάβει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypologistis-ergasia-matia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σήμα κινδύνου» για την ψυχική υγεία των εργαζομένων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΥ υψηλά ποσοστά κατάθλιψης καταγράφονται στους εργαζομένους στη χώρα μας ενώ αρκετά εκτεταμένα είναι και τα συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος και αυξημένες είναι και οι εκδηλώσεις θυμού.
ypologistis-ergasia-matia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εργασία σε νυχτερινές βάρδιες αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής αρρυθμίας

Οι γυναίκες εργαζόμενες τα βράδια βρέθηκαν να είναι πιο επιρρεπείς από ό,τι οι άνδρες στον κίνδυνο αρρυθμίας της καρδιάς. Ο κίνδυνος για τις πρώτες είναι αυξημένος έως κατά 64% σε σχέση με όσες δουλεύουν μόνο τη μέρα.
ypologistis-ergasia-matia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς η καραντίνα κάνει κακό στα μάτια - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απόστασή μας από την οθόνη, το βιβλίο ή το αντικείμενο κοντινής εργασίας, θα πρέπει να είναι περίπου μισό μέτρο, ενώ επιβάλλεται να διακόπτουμε την εργασία μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.