ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 2.744 τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Ένας νεκρός καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας ενώ καταγράφονται θετικές εξελίξεις σχετικά με τις θεραπείες.

Συνεχίζονται τα θετικά νέα για την πανδημία του κορονοϊού στην χώρα μας, καθώς καταγράφηκε ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο ενώ τα νέα κρούσματα ανήλθαν στα 18. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα φτάνει τους 152.

Από τα 18 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα 12 ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και τα 7 είναι μέλη μιας οικογένειας και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.744. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, από τα συνολικά κρούσματα το 56% αφορά άντρες. Τα 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1378 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

32 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με την διάμεση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη. Παράλληλα, 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, υπάρχουν αισιόδοξα νέα σχετικά με τις θεραπείες. Ο Ευρωπαίκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε την επέκταση της χορήγησης ενός εκ των φαρμάκων που έχουν θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς που δεν λαμβάνουν μηχανική αναπνευστική υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι το φάρμακο μπορεί να δοθεί σε ασθενείς που δεν είναι διασωληνωμένοι. Η διάρκεια της θεραπείας θα είναι πλέον 5 αντί για 10 μέρες. Πρόκειται για τη ρεμντεσιβίρη.

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε από επιστημονική ομάδα στο Χονγκ Κονγκ, ανέφερε επίσης ο κ. Τσιόδρας, όπου χρησιμοποιήθηκε τριπλό σχήμα φαρμάκων, ένα κατά του HIV και δύο αντιικά, για την αντιμετώπιση του ιού και τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά. Ο ιός εξαφανίστηκε γρηγορότερα από τον οργανισμό των ασθενών, τα συμπτώματα υποχώρησαν γρηγορότερα, νόσησαν λιγότερες μέρες και εξήλθαν πιο γρήγορα από το νοσοκομείο

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο «Σωτηρία» ξεκινά λειτουργία Φεβρουάριο 2027

Σε πέντε μήνες ξεκινούν τη λειτουργία τους το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, η μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, ο νέος αξονικός τομογράφος και τα εργαστήρια στο «Σωτηρία», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Οι υποσχέσεις για το Νοσοκομείο Καλύμνου υλοποιούνται

Ενισχύεται το Νοσοκομείο Καλύμνου με νέο σύστημα καθαρισμού νερού, προσλήψεις έξι επικουρικών εργαζομένων και αύξηση εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών. Ήδη πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις για μόνιμη βελτίωση της λειτουργίας του.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς αξονικό τομογράφο το ΠΓΝ Αττικόν, ερώτηση στη Βουλή από Δούρου

Με ερώτηση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά απαντήσεις για τη συνεχή αδυναμία των δύο αξονικών τομογράφων του «Αττικόν», προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών και απαιτώντας άμεσα μέτρα και ενημέρωση για τις βλάβες.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Καταστρατήγηση του ΠΙΣ και κράτους δικαίου από τον υπ. Υγείας

Ο Γιάννης Τσίμαρης του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας για κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, επιβάλλοντας διορισμένη διοίκηση και αγνοώντας δικαστικές αποφάσεις και τη δημοκρατική διαδικασία.
φαρμακευτική βιομηχανία μηχανή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΦ και Υπ. Υγείας Κύπρου συνεργάζονται για κανονιστική φαρμάκων

Συνάντηση του προέδρου του ΕΟΦ Δρ. Σπύρου Σαπουνά με τον Κύπριο υπουργό Υγείας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στη ρύθμιση φαρμάκων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την υλοποίηση κοινών δράσεων υγείας.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από χανταϊό στην Ανσοατέγκι, ύποπτοι δύο θάνατοι στη Μπαρίνας

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χανταϊό στην Ανατολική Βενεζουέλα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Δύο ακόμη θάνατοι υγειονομικών ερευνώνται, χωρίς σύνδεση με τα προηγούμενα κρούσματα, ενώ ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.