ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 2.744 τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Ένας νεκρός καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας ενώ καταγράφονται θετικές εξελίξεις σχετικά με τις θεραπείες.

Συνεχίζονται τα θετικά νέα για την πανδημία του κορονοϊού στην χώρα μας, καθώς καταγράφηκε ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο ενώ τα νέα κρούσματα ανήλθαν στα 18. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα φτάνει τους 152.

Από τα 18 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα 12 ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και τα 7 είναι μέλη μιας οικογένειας και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.744. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, από τα συνολικά κρούσματα το 56% αφορά άντρες. Τα 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1378 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

32 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με την διάμεση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη. Παράλληλα, 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, υπάρχουν αισιόδοξα νέα σχετικά με τις θεραπείες. Ο Ευρωπαίκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε την επέκταση της χορήγησης ενός εκ των φαρμάκων που έχουν θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς που δεν λαμβάνουν μηχανική αναπνευστική υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι το φάρμακο μπορεί να δοθεί σε ασθενείς που δεν είναι διασωληνωμένοι. Η διάρκεια της θεραπείας θα είναι πλέον 5 αντί για 10 μέρες. Πρόκειται για τη ρεμντεσιβίρη.

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε από επιστημονική ομάδα στο Χονγκ Κονγκ, ανέφερε επίσης ο κ. Τσιόδρας, όπου χρησιμοποιήθηκε τριπλό σχήμα φαρμάκων, ένα κατά του HIV και δύο αντιικά, για την αντιμετώπιση του ιού και τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά. Ο ιός εξαφανίστηκε γρηγορότερα από τον οργανισμό των ασθενών, τα συμπτώματα υποχώρησαν γρηγορότερα, νόσησαν λιγότερες μέρες και εξήλθαν πιο γρήγορα από το νοσοκομείο

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.