ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στα 2.810 ανήλθαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Από τα 40 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, τα 35 προέρχονται από γνωστή συρροή κρουσμάτων σε δομή της Λάρισας.

Μεγάλη άνοδος των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο καθώς ανήλθαν στα 40, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα να αναφέρει πως τα 35 από τα νέα κρούσματα συνδέονται με την δομή της Λάρισας, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 120.015 τεστ.

Ο αριθμός των θυμάτων από κορονοϊό ανέρχεται πλέον στους 160 μετά και τα 4 θύματα που καταγράφηκαν την τελευταία ημέρα. Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2810, ενώ διασωληνωμένοι παραμένουν 23  άνθρωποι. Παράλληλα, 90 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει χαμηλά, σημειώνοντας πως «με την συμπεριφορά μας κρατήσαμε τα νούμερα χαμηλά. Αν το κρατήσουμε έτσι θα σβήνει» και επεσήμανε ότι «οι επιδημίες σε συγκεκριμένους χώρους όπου δεν τηρούνται οι κανόνες ευνοούνται. Ο ιός κερδίζει έδαφος. Δεν έχει εξαφανιστεί. Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς όπως οικισμοί Ρομά απαιτούν ειδική διαχείριση»

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως χρειάζονται 30-35 μέρες για να κατέβει το Ρ0 σε 0,5. «Με ανησυχεί να μη γίνει πρακτικά αδύνατο αυτό όταν έχουμε πολλές επιδημίες», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη χρήση τεστ αντισωμάτων τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως «στην οξεία φάση της νόσου δίνουν ψευδή αποτελέσματα. Δεν συγκρίνονται με τα μοριακά τεστ», ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση εμβολίων κατά προτεραιότητα, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες, όλα τα έθνη πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά στον νέο ιό. Δεν θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης το εμβόλιο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.