ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συνεργασία ΕΒΕΠ - Ιατρικού Συλλόγου για ανάδειξη του Πειραιά σε υγειονομικά ασφαλές λιμάνι

Στο πλαίσιο έναρξης αυτής της συνεργασίας, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του ΙΣΠ, επισκέφτηκαν το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά και παρέδωσαν μάσκες και υγειονομικό υλικό σε πληρώματα πλοίων και του Λιμενικού Σώματος.

Δεκτή έγινε από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) για την ανάληψη πρωτοβουλιών, από κοινού, προκειμένου να αναδειχθεί ο Πειραιάς σε υγειονομικά ασφαλές λιμάνι.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, «προτάθηκε να γίνουν τεστ για τον κορονοϊό από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά στους εργαζόμενους των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων-μελών του ΕΒΕΠ, ακόμα και σε πληρώματα πλοίων γιοτ. Επίσης, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα και να προταθεί να δημιουργηθούν μίνι διαγνωστικά κέντρα εντός των κρουαζιερόπλοιων, που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά ως στο πλαίσιο της ενεργής προσπάθειας σύνδεσης του θαλάσσιου με τον ιατρικό τουρισμό. Βασικό ζητούμενο της συνεργασίας είναι η εμπέδωση του αισθήματος υγιεινής και ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα της αξιοποίησης της καλής φήμης που επάξια κατέκτησε η χώρα μας».

Στο πλαίσιο έναρξης αυτής της συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, με τον πρόεδρο Νίκο Πλατανησιώτη και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΠ, επισκέφτηκαν το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά και παρέδωσαν, συμβολικά, μάσκες με το λογότυπο του δήμου και υγειονομικό υλικό σε πληρώματα πλοίων της ακτοπλοΐας και του Λιμενικού Σώματος.

 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Limani, Peiraias, Ploia, Apergia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας των ναυτεργατών

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει κριθεί από το πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.
astegoi-mixailidou-dorea-peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεύματα και ρούχα μοίρασαν σε άστεγους η Δ. Μιχαηλίδου και ο Γ. Μώραλης

Η κ. Μιχαηλίδου μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ κ. Βοϊδονικόλα βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και εκτός από τα καθιερωμένα γεύματα αγάπης μοίρασαν επιπλέον στους αστέγους χειμερινά μπουφάν και υπνόσακους.