ΓΔ: 1448.47 0.93% Τζίρος: 73.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:14:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μέτρα διευκόλυνσης υπαλλήλων του Δημοσίου με παιδιά στο σχολείο

Διευκολύνσεις στους δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά ηλικίας μέχρι Γ' γυμνασίου προσφέρει η κυβέρνηση, καθώς δεν προβλέπεται η λειτουργία ολοήμερου. Τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές άδειες.

Καθώς με την επανεκκίνηση και των δημοτικών, δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, η κυβέρνηση προσφέρει διευκολύνσεις στους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά μέχρι ηλικίας Γ' γυμνασίου.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ανέφερε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και θα μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, λαμβάνοντας ειδική άδεια προκειμένου να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο και να παραμείνει μαζί του. 

Για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι αν πραγματοποιούνται εκ περιτροπής μαθήματα με απόφαση του σχολείου, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως θα συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μια κανονική.

Ανέφερε επίσης πως θα υπάρξει μέριμνα για τις καλοκαιρινές άδειες για όσους γονείς έχουν ήδη εξαντλήσει τις ημέρες που δικαιούνται στο πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού και εξήγησε πως τόσο το μειωμένο ωράριο όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι τέλος Ιουνίου που τελειώνει και η σχολική χρονιά. Για τις άδειες ειδικού σκοπού για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονται από το υπουργείο Εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εν όψει εκλογών τα δημοτολόγια περνούν στη ψηφιακή εποχή

Καταργούνται τα βοηθητικά βιβλία δημοτολογίου που μέχρι πρότινος ήταν υποχρεωμένος να τηρεί, σε έντυπη μορφή, ο εκάστοτε δήμος και καθιερώνεται η ψηφιοποίηση του δημοτολογίου, το οποίο εντάσσεται στο «Μητρώο Πολιτών» του υπουργείου Εσωτερικών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνει η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες

Το νομοσχεδίου για την «Οργάνωση των σχέσεων Κράτους - πολίτη» θα εισάγει διατάξεις όπου εξασφαλίζεται ότι το Δημόσιο θα λειτουργεί με ενιαίο και ταχύτερο τρόπο, τόσο στις ψηφιακές υπηρεσίες του, όσο και στα σημεία φυσικής επαφής με τους πολίτες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2023

Ο αριθμός των εκκρεμών προσλήψεων προηγούμενων ετών φτάνει τις 33.602, γεγονός που αποδίδεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των σχετικών διαδικασιών. Ένα φαινόμενο που θα εξαλειφθεί από το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 42.000 αιτήσεις ανέργων για το πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση 80.000 ανέργων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμβουλοι Ακεραιότητας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Δημόσιο

Πέρα από θέματα σεξουαλικής και ηθικής παρενόχλησης ο Σύμβουλος Ακεραιότητας παρέχει συμβουλευτική συνδρομή για ζητήματα δεοντολογίας και ακεραιότητας που αντιμετωπίζει ο υπάλληλος, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων, οι διακρίσεις, ο εκφοβισμός και η σύγκρουση συμφερόντων.