Φώτο: Shutterstock

Επιδημιολογική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για αντισώματα έναντι του κορονοϊού

Στόχος είναι να ελεγχθούν 5.000 άτομα (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και φοιτητές) και η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε ότι οργανώνει επιδημιολογική μελέτη για τον έλεγχο των μελών της πανεπιστημιακής του κοινότητας ως προς την παρουσία αντισωμάτων στο αίμα έναντι του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο Covid-19. Ο έλεγχος παρέχεται δωρεάν και αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση σχετικά με το βαθμό ανάπτυξης αντισωμάτων στον πληθυσμό της χώρας μας.

Στόχος είναι να ελεγχθούν 5.000 άτομα (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και φοιτητές) και η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η συμμετοχή είναι εθελοντική και θα υπάρξει πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων των δοτών.

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένα με προσωπικό ραντεβού καθορισμένο σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός κατά τη διάρκειά της. Η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη μελέτη θα παραμείνει ανοικτή έως και τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνεται η αντιμετώπιση κρούσματος κορονοϊού στα σχολεία

Σε κάθε σχολείο θα έχει οριστεί ένας υπεύθυνος διαχείρισης κορονοϊού που θα επικοινωνεί με γονείς και αρμόδιους φορείς. Τι θα συμβεί αν υπάρξουν περισσότερα από τρία κρούσματα σε κάποια σχολική μονάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι τα μέτρα προστασίας για φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, καταρτιζόμενοι, εκπαιδευόμενοι, μαθητευόμενοι, το κάθε είδους προσωπικό και οι επισκέπτες σε όλες τις δομές παροχής εκπαίδευσης υποχρεούνται να φέρουν προστατευτική μη ιατρική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστροφή για τους φοιτητές στα πανεπιστήμια με ενισχυμένα μέτρα

Όσον αφορά την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2020, όπως και στην εξεταστική του εαρινού εξαμήνου, είναι στην ευχέρεια των ΑΕΙ να αποφασίσουν τον τρόπο διενέργειάς της, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κορονοϊός ενδέχεται να πλήξει το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι δικαιούχοι με τη φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και των παιδιών που οι μητέρες τους εργάζονται στον δημόσιο τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τηρεί τις οδηγίες για τον κορονοϊό

Ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου, τονίζει σε συνέντευξή του ότι ««η Αστυνομία θα συμβάλλει με κάθε τρόπο και μέσο στην εθνική, συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας».