ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιδημιολογική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για αντισώματα έναντι του κορονοϊού

Στόχος είναι να ελεγχθούν 5.000 άτομα (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και φοιτητές) και η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσε ότι οργανώνει επιδημιολογική μελέτη για τον έλεγχο των μελών της πανεπιστημιακής του κοινότητας ως προς την παρουσία αντισωμάτων στο αίμα έναντι του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο Covid-19. Ο έλεγχος παρέχεται δωρεάν και αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση σχετικά με το βαθμό ανάπτυξης αντισωμάτων στον πληθυσμό της χώρας μας.

Στόχος είναι να ελεγχθούν 5.000 άτομα (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και φοιτητές) και η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η συμμετοχή είναι εθελοντική και θα υπάρξει πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων των δοτών.

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένα με προσωπικό ραντεβού καθορισμένο σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός κατά τη διάρκειά της. Η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη μελέτη θα παραμείνει ανοικτή έως και τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινάει η διάθεση self-test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Με φόντο τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προμηθευτούν τρία self test από τα φαρμακεία για να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από 4 έως 15 Απριλίου. Πότε θα πρέπει να κάνουν τα test μαθητές και εκπαιδευτικοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για ασφαλή επιστροφή στο σχολείο, τι ισχύει για τα τεστ

Συνοπτικός οδηγός από τον ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών τα σχολεία. Πώς αντιμετωπίζονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι στενές επαφές τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεραπετρίτης: Απολύτως αναγκαίο και επιτυχές το άνοιγμα των σχολείων

Αν δεν υπήρχε το σχολείο, το οποίο προώθησε αυτήν τη μαζικής κλίμακας δοκιμασία των self test, τα παιδιά αυτά θα εκινούντο σήμερα ελεύθερα στον χώρο και θα μπορούσαν να αποτελούν αναμεταδότες, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.
Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλάζει στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα

Δώδεκα ερωτήσεις - απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας. Τι θα γίνεται αν μαθητής ή εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός και τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν νοσήσει.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κανονικά ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη αναγκών στα σχολεία λόγω κορονοϊού

Με τροπολογία διευρύνονται οι περιπτώσεις πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών, πλήρους ή μειωμένου ωραρίου για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.