ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Με αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κανονικά ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Με νέα πρωτόκολλα θα γίνει η επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, με την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να συνεδριάζει για το συγκεκριμένο θέμα εντός της τρέχουσας εβδομάδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί θεωρούν λάθος το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση των σχολικών διακοπών, με δεδομένο ότι τα κρούσματα κορονοϊού θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας που έχει η μετάλλαξη Όμικρον. 

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στόχος  της επιτροπής είναι να υπάρξει αλλαγή στη διεξαγωγή των test για τον κορονοϊό, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για self test. Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος: 

Σε περίπτωση κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test. Παράλληλα, καταργείται ο «σταυρός» (testing στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω, ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid τεστ σε όλους τους μαθητές της τάξης.

  • Τα τεστ θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7.
  • Η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10.

 

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κανονικά λειτουργούν σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα ανωτέρω ισχύουν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ' αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ Β' 6290/29-12-2021) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00».

«Για οποιαδήποτε εξέλιξη, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, μετά τις οδηγίες των ειδικών» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία - Μειώνεται η ύλη στην γ' λυκείου

Σχετικά με τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα σχολεία, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο.
Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον 18 πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα λειτουργήσουν από το 2024

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η αύξηση πραγματοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική νομολογία, αλλά και σε ανταπόκριση «αφ' ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυναμική ανάπτυξη της ρομποτικής στα ελληνικά σχολεία

Η ρομποτική έχει ήδη ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Ωστόσο, ο εξοπλισμός των σχολείων με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά όργανα, δίνει νέα δυναμική και περισσότερες δυνατότητες.