ΓΔ: 2611.41 -1.92% Τζίρος: 735.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Συναγερμός Amber Alert στη Θεσσαλονίκη για αρπαγή 7χρονου από τον πατέρα

Ενεργοποιήθηκε Amber Alert για την αρπαγή του 7χρονου Βαγγέλη Λάζο από τον πατέρα του στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», η ζωή του ανηλίκου ενδέχεται να κινδυνεύει.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το Amber Alert Hellas, ύστερα από εισαγγελική εντολή, για την αρπαγή του 7χρονου Βαγγέλη Λάζο από τον πατέρα του, στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Την ενεργοποίηση του μηχανισμού ανακοίνωσε ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως αναφέρει ο οργανισμός, υπάρχουν ενδείξεις ότι συντρέχουν λόγοι που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του ανήλικου. Οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του παιδιού και του πατέρα του.

Ο Βαγγέλης Λάζο έχει μαύρα μάτια και καφέ μαλλιά, ύψος 1,20 μέτρα και βάρος 24 κιλά. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε πράσινη μπλούζα, κόκκινο μπουφάν, μαύρο παντελόνι και γκρι-άσπρα αθλητικά παπούτσια.

Όποιος διαθέτει πληροφορίες καλείται να επικοινωνήσει με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις», με τα Αστυνομικά Τμήματα ή μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, όπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την υπόθεση. Η φωτογραφία του παιδιού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του οργανισμού hamogelo.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο 44χρονος πατέρας του παιδιού φέρεται να άσκησε λεκτική και σωματική βία κατά την αρπαγή του από την 37χρονη πρώην σύντροφό του, η οποία έχει την αποκλειστική επιμέλεια των δύο παιδιών τους. Ο άνδρας αναζητείται για ενδοοικογενειακή βία και παραβίαση δικαστικής απόφασης που του απαγορεύει να πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από τα παιδιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφηκε νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του ΟΑΣΘ υπογράφηκε στη Θεσσαλονίκη, με παρουσίαση σημαντικών μη μισθολογικών παροχών για τους εργαζομένους και έμφαση στη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και τον κοινωνικό διάλογο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο 37χρονος ιδρυτής ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση τζόγου

Προφυλακιστέος ο 37χρονος πρόεδρος ΜΚΟ για υπεξαίρεση χρημάτων από δωρεές υπέρ παιδιών με ασθένειες. Δήλωσε μετανιωμένος, αποδίδοντας τις πράξεις του σε εθισμό στον τζόγο. Αμφισβητεί το ποσό υπεξαίρεσης που του καταλογίζεται.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλλειψη ρευστότητας για 9 στους 10 βιοτέχνες Θεσσαλονίκης

Το 89% των βιοτεχνών Θεσσαλονίκης δηλώνει οριακή ή ανεπαρκή ρευστότητα, με τα διαθέσιμα κεφάλαια να αρκούν έως τρεις μήνες για το 73%. Το 37% αποφεύγει τραπεζικό δανεισμό, κυρίως λόγω κόστους ή φόβου απόρριψης.
Αγελάδα με κέρατα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΜΘ: Έκκληση σε Δήμους για ενημέρωση κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη

Η ΑΔΜΘ καλεί φορείς και δήμους να ενημερώσουν έγκαιρα τους κτηνοτρόφους για τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ενόψει χειμώνα, με προτεραιότητα τροφές, νερό και προστασία των ζώων από ακραία καιρικά φαινόμενα.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 6 ανηλίκων για ληστεία σε 16χρονο

Έξι ανήλικοι, ηλικίας 12-16 ετών, συνελήφθησαν στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης για επίθεση και ληστεία 16χρονου. Αφαίρεσαν κινητό, 20 ευρώ και κλειδιά. Το κινητό πωλήθηκε σε κατάστημα, ο ιδιοκτήτης του οποίου επίσης συνελήφθη.