ΓΔ: 1473.53 1.47% Τζίρος: 179.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ» και στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο.

Την αντίθεση τους στην ανανέωση, την ενίσχυση και την επέκταση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ» και στην επίσκεψη, για αυτό τον λόγο, του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, εξέφρασαν τα μέλη της Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης, σε συγκέντρωση τους στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

«Λέμε όχι στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ. Ζητάμε την καταγγελία της» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας στην κεντρική ομιλία του, επισημαίνοντας τους «κινδύνους» της χώρας από την περαιτέρω πρόσδεση της στους «αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς» και την «εμπλοκή» της σε «ιμπεριαλιστικούς» ανταγωνισμούς και αντιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς «τηρεί και επαυξάνει τις δεσμεύσεις προς ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ» και πρόσθεσε:

«Η Νέα Συμφωνία, που θέλουν να υπογράψουν, θα φέρει επικίνδυνες προσαρμογές σε όλες τις πτυχές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Θα δέσει τις ένοπλες δυνάμεις ακόμη πιο σφιχτά στις αμερικανο-νατοϊκές στρατιωτικές αποστολές και πολέμους. Θα υπονομεύσει ακόμη περισσότερο τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας».

Ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ ζήτησε το κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα, καμία και καμία ανάμιξη της Ελλάδας σε ξένες στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Χαιρέτησαν επίσης, ο απόστρατος στρατιωτικός, Γιώργος Γκαντίρης και ο ιστορικός του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης και Γ. Δελής.

Ακολούθησε πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μια σημαία των ΗΠΑ φώναξαν και έγραψαν στα ρολά συνθήματα και αποχώρησαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μ. Ντράγκι, Π. Μοσκοβισί και Μ. Πομπέο

Σειρά πολύ σημαντικών επαφών θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον Γάλλο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο.
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας - ΕΕ στο 2ο συνέδριο γεωπολιτικής

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, θα γίνουν παρουσιάσεις για θέματα όπως η ελληνική εξωτερική πολιτική και η συμβολή της ομογένειας στην προώθηση των ελληνικών θεμάτων αλλά και η ενέργεια στη βόρεια Ελλάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για την αυξανόμενη πολιτική πίεση στους δημοσιογράφους

Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα, στην Ευρώπη η ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται εκτός από τη χώρα μας και σε Ουγγαρία, Μάλτα. Χειροτέρεψαν οι συνθήκες άσκησης της δημοσιογραφίας παγκοσμίως.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BEYOND 2024: Η συμβολή του AI στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος

«Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο εύκολα, είτε μέσω του υπολογιστή τους είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου τους και να παρέχουν πρόσβαση στα δεδομένα του ιατρικού τους φακέλου σε γιατρούς του ΕΣΥ» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας.