ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φώτο: ΑΠΕ

Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μ. Ντράγκι, Π. Μοσκοβισί και Μ. Πομπέο

Σειρά πολύ σημαντικών επαφών θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον Γάλλο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα έχει αύριο, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Βοιωτία για τη θεμελίωση του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Ομίλου Μυτιληναίος.

Την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει τμήμα της άσκησης «Παρμενίων» στην Αλεξανδρόυπολη. Την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, θα συναντηθεί με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και αργότερα με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Κριστόφ Καστανέρ και Χορστ Ζεεχόφερ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο διεξάγεται 45 χρόνια μετά την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ.

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 7 και 8 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αίγυπτο για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας

Στα μέτρα τα οποία θα λάβει η κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα αναφέρθηκε σε δήλωσή της η Δόμνα Μιχαηλίδου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίρεται η ασυλία Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια για την υπόθεση Novartis, μετά από αίτημα του ίδιου του βουλευτή. Ίδια απόφαση και για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, για ρατσιστικό σχόλιο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαζικές απελάσεις στη Τουρκία εντός 2020 προανήγγειλε ο Αδ. Γεωργιάδης

Την μείωση του χρόνου που χρειάζεται η χώρα μας για να απελάσει κάποιον, από τα 10 χρόνια στους έξι μήνες, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προανήγγειλε μαζικές απελάσεις στη Τουρκία εντός του 2020.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Οι φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ αύξησαν τους μισθούς

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε πως οι φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδήγησαν σε πραγματικές αυξήσεις μισθών και ευνόησαν οικογένειες και νέους, εκτιμώντας ότι η σταθερότητα θα επιτρέψει νέες, ισχυρότερες παρεμβάσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Κάθετος Διάδρομος αποτελεί στρατηγική επένδυση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου ως στρατηγική επένδυση για την ενεργειακή απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο, αναδεικνύοντας τις οικονομικές και γεωπολιτικές ωφέλειες για την περιοχή.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στη διήμερη σύνοδο του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ, όπου είχε συναντήσεις με τον Μπόικο Μπορίσοφ για τον Κάθετο Διάδρομο, αλλά και με τον Ιρλανδό ΥΠΟΙΚ και αναπληρωτή πρωθυπουργό Σάιμον Χάρις.