ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Interamerican: Ανάπτυξη πολυϊατρείων και είσοδος στην τηλεϊατρική

Mετά τη δημιουργία του δεύτερου πολυϊατρείου Μedifirst στα βόρεια προάστια της Αθήνας προχωρεί στο επόμενο ανάλογο βήμα σε έναν ακόμη μεγάλο δήμο της Αττικής, το Περιστέρι.

H Interamerican ετοιμάζεται για ένα νέο άνοιγμα στις υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Γιάννη Καντώρου, διευθύνοντος συμβούλου όσο και του Γιώργου Βελιώτη, γενικού διευθυντή Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας. Τα πολυϊατρεία για τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες αποτελούν ένα στρατηγικό πλεονέκτημα της Interamerican, μοναδικό στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τη δημιουργία του δεύτερου πολυϊατρείου Μedifirst στα βόρεια προάστια της Αθήνας προχωρεί στο επόμενο ανάλογο βήμα σε έναν ακόμη μεγάλο δήμο της Αττικής, το Περιστέρι. Σημειώνεται ότι το πρώτο Μedifirst λειτουργεί από το 2002 στα νότια προάστια, ενώ λειτουργεί με τα εξωτερικά ιατρεία της για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και η γενική κλινική Αθηναϊκή Μediclinic, στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά το πρώτο τετράμηνο φέτος, παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, η Interamerican δέχθηκε στα εξωτερικά ιατρεία των ιδιόκτητων υποδομών της 28.006 επισκέψεις. Στην κλινική, πραγματοποιήθηκαν 1.715 νοσηλείες και 1.525 χειρουργικές επεμβάσεις. Αξιοσημείωτη είναι η δυναμική ανάπτυξης εργασιών του νέου Medifirst στα βόρεια προάστια της Αθήνας, που με 15 τμήματα ειδικοτήτων και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς στα διαγνωστικά τμήματά του (μαγνητικής τομογραφίας, ψηφιακής ακτινογραφίας, ψηφιακής μαστογραφίας, μέτρησης οστικής πυκνότητας, υπερήχων/triplex), όπως αναφέρεται, αποτελεί πρότυπο στην αλυσίδα πολυϊατρείων που σχεδιάζει να αναπτύξει η INTERAMERICAN.

Ακόμη σημειώνεται ότι στο σύστημα υγείας της Interamerican , κομβικός είναι ο ρόλος και του πανελλαδικά αναπτυγμένου Δικτύου Υγείας για την υποστήριξη των ασφαλισμένων της εταιρείας με προγράμματα υγείας, τόσο του καινοτόμου Bewell όσο και των προγραμμάτων Medisystem. Το Δίκτυο αριθμεί σήμερα 1.388 ιατρούς, 742 χειρουργούς με ειδική σχέση συνεργασίας, 255 συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα -περιλαμβανομένων και των ακτινολογικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων- και 32 νοσηλευτικές μονάδες. Ακόμη, περιλαμβάνει και τις ιδιόκτητες υποδομές στην Αθήνα: την Αθηναϊκή Mediclinic και τα δύο πολυϊατρεία Medifirst. Οι ιδιόκτητες υποδομές συμπληρώνονται από τις υπηρεσίες Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας και τη Γραμμή Υγείας 1010.

Εξ αποστάσεως έλεγχος με το medi ON

Παράλληλα, η εταιρεία έχει εντείνει το ενδιαφέρον της για την ψηφιακή υγεία και την τηλεϊατρική. Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ώθησε την Interamerican και σε πρωτοποριακές κινήσεις εξ αποστάσεως ελέγχου/διαχείρισης συμπτωμάτων COVID-19, με τη λειτουργία της πλατφόρμας medi-ON. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή ελέγχου συμπτωμάτων που έχει επικυρωθεί επιστημονικά, με ακρίβεια 91,3%. Νοσοκομεία και ινστιτούτα σε Ευρώπη και Αμερική συνεχίζουν σταθερά τις κλινικές μελέτες για την ακρίβεια των αξιολογήσεων. Η εφαρμογή έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 4.000.000 αξιολογήσεις συμπτωμάτων, οι οποίες μέσω της μηχανικής μάθησης (machine learning) εξελίσσουν τον αλγόριθμο και βελτιώνουν διαρκώς την ακρίβεια των απαντήσεων σε οποιοδήποτε σύμπτωμα υγείας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά 5 φορητών συστημάτων υπερηχοτομογραφίας, από INTERAMERICAN και PHILIPS Hellas

Ήδη, η INTERAMERICAN και η PHILIPS Hellas έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν από κοινού σε μια νέα ενέργεια δωρεάς, μακροπρόθεσμης αξίας, πάνω στην ιδέα της τηλεϊατρικής, που θα ανακοινωθεί σύντομα.
covid-vaccine-themistokleous
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις ραντεβού για εμβολιασμό για 5 Δεκεμβρίου

O γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για την πρώτη δόση από τους πολίτες άνω των 60 ετών, τονίζοντας πως κλείστηκαν ήδη 25.000 ραντεβού.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κρήτη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπ. Υγείας, πρόκειται για Έλληνα από τη Νότια Αφρικη, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη και όπως διευκρίνισε έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.