ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kyrizoglou
ΑΠΕ

ΠΕΔ-ΚΜ: Ζητά ανάκληση μεταφοράς ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ

εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης της απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και το σύνολο των αυτοδιοικητικών φορέων της Χώρας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους προς το περιεχόμενο της απόφασης.

Άμεση ανάκληση όλων των αποφάσεων, εγκυκλίων και εγγράφων που σχετίζονται με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά με αίτημά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) Λάζαρος Κυρίζογλου. Σχετική επιστολή έστειλε ο κ. Κυρίζογλου προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεδωρικάκο, τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, η οποία κοινοποιείται στην ΚΕΔΕ, τις ΠΕΔ και τους Δήμους της χώρας.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της 95/2019 Εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Κυρίζογλου σημειώνει ότι η εγκύκλιος παρείχε στους δήμους οδηγίες σχετικές με την «υποχρέωση» μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο εκφράζει έκπληξη «για το περιεχόμενο των οδηγιών και υπενθυμίσεων της 95/2019 Εγκυκλίου» αλλά και «αγανάκτηση» καθώς όπως επισημαίνει, οι αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο δεν απάντησαν σε σχετικό έγγραφο της ΠΕΔ, αλλά «σπεύδουν, συντονισμένα, να υλοποιήσουν (4 χρόνια μετά) τις παραγγελίες του κυρίου Βούτση, ανακοινώνοντας προθεσμίες και ρυθμίζοντας διαδικασίες εφαρμογής.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης της απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και το σύνολο των αυτοδιοικητικών φορέων της Χώρας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους προς το περιεχόμενο της απόφασης.

Ο κ. Κυρίζογλου εκφράζει «εντονότατη διαμαρτυρία, τόσο για την εμμονική μεθόδευση με την οποία πλήττονται ακόμη και τα ελάχιστα εναπομείναντα ίχνη της (συνταγματικά κατοχυρωμένης!) αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας, όσο και την συνεχιζόμενη έκδηλη αγνόηση (και, κατά συνέπεια, επιδεικτική περιφρόνηση) σειράς ομόφωνων αποφάσεων συλλογικών οργάνων και συνεδρίων της Αυτοδιοίκησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα

Τα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» μπορούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης και να αναβαθμίσουν τις τοπικές αγορές, προσφέροντάς τους μια πιο ισχυρή και ανανεωμένη ταυτότητα εμπορικής κουλτούρας, πολιτισμού, ιστορίας, πρασίνου και καινοτομίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επανατοποθέτηση αρχαίων στον σταθμό «Αγίας Σοφίας»

Το σύνθετο τεχνικά και ευαίσθητο εγχείρημα της μεταφοράς και επανατοποθέτησης ξεκίνησε τα ξημερώματα από την περιοχή του Καλοχωρίου, από τις αποθήκες όπου φυλάσσονταν τα προσωρινά αποσπασθέντα αρχαιολογικά ευρήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω γυρισμάτων αμερικανικής ταινίας

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η παραγωγή του «Dirty Angels» έχει κόστος της τάξης των 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 25 εκατομμύρια θα δαπανηθούν στην περιοχή αρμοδιότητάς του.