ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:56:53 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αθώος ο Στ. Ψυχάρης και στελέχη της Alpha Bank για τα δάνεια

Μετά από πολύμηνη διαδικασία για την υπόθεση που αφορούσε δάνεια που χορήγησε η τράπεζα, ύψους 44,7 εκατομμύρια ευρώ, το δικαστήριο έκρινε αθώους των πρώην εκδότη Στ. Ψυχάρη και τα στελέχη της Alpha Bank.

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην εκδότης Σταυρος Ψυχάρης και τα δέκα στελέχη της Alpha Bank, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σχετικά με τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις. Μετά από πολύμηνη διαδικασία για την υπόθεση που αφορούσε δάνεια που χορήγησε η τράπεζα, ύψους 44,7 εκατομμύρια ευρώ, το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο, στο σκεπτικό της απόφασής του που ανακοίνωσε, έκρινε ότι στην υπόθεση των επίμαχων πιστώσεων δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας εκ μέρους των τραπεζικών στελεχών και πως η χορήγηση των δανείων ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Το δικαστήριο επισημαίνει, επίσης, στο σκεπτικό του ότι σημαντικό μέρος της οφειλής προς την τράπεζα έχει καλυφθεί και ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη. Έτσι, κατά τους εφέτες, καθίσταται αβέβαιη η κατά τη δικογραφία ζημιά της τράπεζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

M. Τσαρμπόπουλος: H καινοτομία είναι μία από τις κεντρικές αξίες μας

Ο κ. Τσαρμπόπουλος επεσήμανε πως η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της Alpha Bank, ως η Τράπεζα που εισήγαγε τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη χώρα το 1981 και που το 2021 έδωσε τη δυνατότητα φωνητικής καθοδήγησης στα ΑΤΜ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε την πώληση του χαρτοφυλακίου Sky ύψους 2,3 δισ.

Το Project Sky συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην Κύπρο και τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα οριστική μεταβίβαση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων που έχει πραγματοποιηθεί από ελληνική τράπεζα.