ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:07:37
περιπολικό άμεσης δράσης

Θεσσαλονίκη: 18χρονος εξέδωσε άυλη συνταγή οπιοειδούς με ξένα στοιχεία

Συνελήφθη 18χρονος στον Εύοσμο για παράνομη πρόσβαση σε κωδικούς συνταγογράφησης και έκδοση άυλης συνταγής για οπιούχο φάρμακο. Κατασχέθηκε οξυκωδόνη 32 γραμμαρίων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Στη σύλληψη ενός 18χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, καθώς ο νεαρός φέρεται να απέκτησε με παράνομο τρόπο πρόσβαση σε κωδικούς ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, προχώρησε στην έκδοση άυλης συνταγής για οπιούχο φάρμακο.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν ο 18χρονος μετέβη σε φαρμακείο της περιοχής και εκτέλεσε τη συνταγή. Ο πραγματικός ασθενής, στο όνομα του οποίου είχε συνταγογραφηθεί το σκεύασμα, έλαβε ειδοποίηση στο κινητό του τηλέφωνο και ενημέρωσε άμεσα τους υπαλλήλους του φαρμακείου.

Κατά τη σύλληψή του, στην κατοχή του νεαρού βρέθηκε και κατασχέθηκε μπουκάλι που περιείχε οξυκωδόνη, συνολικού βάρους 32 γραμμαρίων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο γραφείο νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γιατρός βρέθηκε νεκρός στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Γιατρός 58 ετών βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Τις έρευνες ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διανομή «Προσωπικής Λίστας Φαρμάκων» αύριο στο Παπαγεωργίου

Στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα διανεμηθεί η «Προσωπική Λίστα Φαρμάκων» για ασφαλέστερη φροντίδα ασθενών. Πρόκειται για εργαλείο καταγραφής αγωγής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Ασθενών.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θ. Δαβάκης επισκέφθηκε το 424 ΓΣΝΕ ως υφυπουργός Άμυνας

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης επισκέφθηκε το 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τον εξοπλισμό του νοσοκομείου, που εξυπηρετεί στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και πολίτες.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Νέες αλλαγές στο ΕΣΥ και τα επόμενα βήματα στην Υγεία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές στην Υγεία και στους μελλοντικούς στόχους, τονίζοντας την επιτυχία στην απορρόφηση πόρων για ανακαινίσεις νοσοκομείων και το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» με 6,7 εκατ. προληπτικούς ελέγχους.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος εξοπλισμός στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος» με χρηματοδότηση ΠΚΜ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε 68.000 ευρώ για νέο εξοπλισμό στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», καλύπτοντας αναβατόριο, υπερηχογράφο για τα επείγοντα και πέντε ηλεκτρικές κλίνες για τη Νευρολογική Κλινική.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλείψεις προσωπικού πιέζουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων

Στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο Γεννηματάς, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, που οδηγούν σε υπολειτουργία τμημάτων, χαμηλές αμοιβές και κλειστές χειρουργικές αίθουσες και κλίνες ΜΕΘ.