ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Church
Shutterstock

Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους πιστούς στους ναούς το Δεκαπενταύγουστο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως θα σταλεί μήνυμα από το 112 τις επόμενες ημέρες σε όλους τους πολίτες ώστε να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν.

Διαφορετική θα είναι η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου για πολλούς πιστούς καθώς η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού έχει οδηγήσει την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείνουν όλα τα καταστήματα στις 12 τα μεσάνυχτα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως ισχύουν ακόμα τα μέτρα για τους πιστούς στις εκκλησίες, κάνοντας έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπονται.

«Φέτος και αυτή ή μέρα θα είναι διαφορετική. Θα την γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες τηρώντας κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί και τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωση του» επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν.

Συγκεκριμένα, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εντός των ναών, ενώ για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.

Ο υφυπουργός είπε επίσης ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 τα επόμενα 24ωρα σε όλους τους πολίτες της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπου μπορεί να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα και έκανε έκκληση προς όλους, αλλά ιδιαίτερα στους νέους να δείξουν πειθαρχία, για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πιο έντονα μέτρα, που θα είναι καταστροφικά για την οικονομία μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Αδύνατο να ελέγχουμε πιστοποιητικά ή τεστ των πιστών

Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι συμπαρίσταται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού, αλλά δεν είναι εφκτό το προσωπικό των ναών να αναλάβει την ευθύνη του ελέγχου πιστοποιητικών ή τεστ.
ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση της Ιεράς Συνόδου για τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες

Στην εγκύκλιο που απέστειλε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις, η Ιερά Σύνοδος τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι αποτελεί «το βασικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».
xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση σε Ίο, Μύκονο και 6 νησιά για επιβολή νέων μέτρων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τις τοπικές Αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και σημείωσε ότι έρχονται πιο εντατικοί έλεγχοι.
Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.