ΓΔ: 1416.71 -0.06% Τζίρος: 6.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:05:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Θεοδωρικάκος: Μέτρα στο Δημόσιο για να προστατευτούν εργαζόμενοι και πολίτες

Ο υπουργός δεν απέκλεισε τα μέτρα που θα ισχύσουν στο Δημόσιο να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από την εξέλιξη της πανδημίας. 

Με τρεις βάρδιες προσέλευσης, μάσκες και ειδικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα λειτουργήσει το Δημόσιο λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σήμερα στον Σκάϊ.

Στόχος είναι να προστατευτούν οι ζωές εργαζόμενων και πολιτών που συναναστρέφονται με το Δημόσιο, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του τόνισε ο υπουργός και αναλύοντας τα μέτρα ανέφερε ότι ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Επίσης όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος οι υπάλληλοι αλλά και οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Για του υπαλλήλους εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υπάρχει η πρόβλεψη να δουλεύουν «backoffice», σε τμήματα δηλαδή εκτός της εξυπηρέτησης κοινού ενώ, όπου υπάρχει η δυνατότητα και κρίνεται απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία. Επίσης όπως τόνισε ο υπουργός προβλέπεται και ειδική άδεια για τους εργαζόμενους οι γιατροί των οποιων τους έχουν συστήσει να εργάζονται από το σπίτι. 

Ο υπουργός δεν απέκλεισε τα μέτρα αυτά να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από την εξέλιξη της πανδημίας. 

Πάνινες μάσκες στα σχολεία

Αναφορικά με τα κονδύλια στην ΚΕΔΕ για τις μάσκες μαθητών και εκπαιδευτικών για τα δημόσια σχολεία, ο υπουργός σημείωσε ότι θα δοθούν πάνινες μάσκες για πρακτικούς λόγους, καθώς όπως υπογράμμισε «θα ζήσουμε με τη μάσκα για αρκετούς μήνες, μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο».

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι αυτή τη εβδομάδα ξεκινούν οι αιτήσεις στους δήμους για την πρόσληψη 9474 ανθρώπων για την καθαριότητα των σχολείων με 5 χιλιάδες από αυτούς να δουλεύουν με πλήρη απασχόληση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχορήγηση 6,2 εκατ. στους δήμους για μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των παιδιών του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εν όψει εκλογών τα δημοτολόγια περνούν στη ψηφιακή εποχή

Καταργούνται τα βοηθητικά βιβλία δημοτολογίου που μέχρι πρότινος ήταν υποχρεωμένος να τηρεί, σε έντυπη μορφή, ο εκάστοτε δήμος και καθιερώνεται η ψηφιοποίηση του δημοτολογίου, το οποίο εντάσσεται στο «Μητρώο Πολιτών» του υπουργείου Εσωτερικών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνει η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες

Το νομοσχεδίου για την «Οργάνωση των σχέσεων Κράτους - πολίτη» θα εισάγει διατάξεις όπου εξασφαλίζεται ότι το Δημόσιο θα λειτουργεί με ενιαίο και ταχύτερο τρόπο, τόσο στις ψηφιακές υπηρεσίες του, όσο και στα σημεία φυσικής επαφής με τους πολίτες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2023

Ο αριθμός των εκκρεμών προσλήψεων προηγούμενων ετών φτάνει τις 33.602, γεγονός που αποδίδεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των σχετικών διαδικασιών. Ένα φαινόμενο που θα εξαλειφθεί από το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη.