ΓΔ: 910.34 0.25% Τζίρος: 43.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΑΠΕ

ΕΒΕΠ: Δωρίζει στον Δήμο Πειραιά 3 πυλώνες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Υπενθυμίζεται από το επιμελητήριο ότι στην πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr, υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στη δράση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ». 

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ομόφωνα αποφάσισε να δωρίσει στον Δήμο Πειραιά 3 πυλώνες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τα κεντρικά σημεία της πόλης του Πειραιά, με πρώτο σημείο τοποθέτησης στο πάρκινγκ του Μεγάρου του επιμελητηρίου, συμβολικά καθώς βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του «Ηλεκτρικού».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε ότι «η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι μέλημα όλων. Οι παραγωγικές τάξεις, που εκφράζει το Επιμελητήριό μας, έχουν ταχθεί υπέρ της προώθησης και εν γένει της ανάπτυξης τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, όπως η ηλεκτροκίνηση». Αξίζει, κατέληξε ο πρόεδρος, να προσπαθήσουμε όλοι για ένα αύριο απαλλαγμένο από τους αέριους ρύπους και τις συνέπειές τους για το περιβάλλον, αλλά και για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Υπενθυμίζεται από το επιμελητήριο ότι στην πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr, υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στη δράση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ για το 2020, επιδοτεί την αγορά ή τη μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων ως εξής:

  • Για ΙΧ και επαγγελματικά αυτοκίνητα με λιανική τιμή, προ φόρων, έως 30.000 ευρώ, η επιδότηση είναι 20% με όριο τα 6.000 ευρώ. Από 30.001 έως 50.000 ευρώ η επιδότηση είναι 15% με όριο τα 6.000 ευρώ.
  • Για δίκυκλα/τρίκυκλα, ποσοστό 20% επί της αξίας με όριο τα 800 ευρώ.
  • Για ποδήλατα, ποσοστό 40% με όριο τα 800 ευρώ.
  • Για ταξί η επιδότηση είναι 25% επί της λιανικής τιμής, προ φόρων, με όριο τα 8.000 ευρώ ή, για plug in υβριδικό μοντέλο, ποσοστό 15% με όριο τα 5.500 ευρώ.
  • Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να ζητήσουν επιπλέον επιδότηση 500 ευρώ για αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή (σε συνδυασμό με αγορά ΙΧ, όχι ποδηλάτου ή σκούτερ). Με απόσυρση παλαιού οχήματος/δικύκλου (εξαιρούνται τα ποδήλατα) παρέχεται επιπλέον μπόνους 1.000 και 400 ευρώ αντίστοιχα.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Limani, Peiraias, Ploia, Apergia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας των ναυτεργατών

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει κριθεί από το πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.
astegoi-mixailidou-dorea-peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεύματα και ρούχα μοίρασαν σε άστεγους η Δ. Μιχαηλίδου και ο Γ. Μώραλης

Η κ. Μιχαηλίδου μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ κ. Βοϊδονικόλα βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και εκτός από τα καθιερωμένα γεύματα αγάπης μοίρασαν επιπλέον στους αστέγους χειμερινά μπουφάν και υπνόσακους.