ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:40:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις των παιδιών κάτω των 6 ετών με ΚΤΕΛ

Ξεχωριστή θέση θα πρέπει να καταλαμβάνουν υποχρεωτικά πλέον τα παιδιά κάτω των 6 ετών στα ΚΤΕΛ. Παραμένει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς.

Την απόφαση που αφορά στη μεταφορά των παιδιών κάτω των έξι ετών με τα ΚΤΕΛ αιτιολόγησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σημειώνοντας πως αν και τα παιδιά θα καταλαμβάνουν πλέον ξεχωριστή θέση, παραμένει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, η πρακτική να μεταφέρουν οι γονείς τα παιδιά στην αγκαλιά τους στο ίδιο κάθισμα στα υπεραστικά λεωφορεία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, κυρίως των παιδιών, και αντίκειται στους εθνικούς και ενωσιακούς κανόνες μεταφοράς επιβατών.

«Η κατάργηση αυτής της πρακτικής ήταν μία επιβεβλημένη απόφαση για λόγους οδική ασφάλειας. Ουδέποτε, λοιπόν, προβλεπόταν δωρεάν μεταφορά των παιδιών κάτω των 6 ετών στα ΚΤΕΛ, όταν αυτά καταλάμβαναν ξεχωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, όσον αφορά στο κόμιστρο, στην ίδια απόφαση προβλέπεται ρητά ότι το ΔΣ κάθε ΚΤΕΛ έχει την ευχέρεια να αποφασίσει για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων για κοινωνικούς λόγους. «Συνεπώς, η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς παραμένει. Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών θα κάθονται σε χωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο και όχι πάνω στα πόδια ενηλίκων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει μέχρι τέλος του έτους το θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

Όπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Νικ. Ταχιάος, «βλέπουμε έναν ανοιχτό δρόμο και ξεσαλώνουμε, γιατί συνήθως τα περισσότερα δυστυχήματα γίνονται από την υπερβολική ταχύτητα».
Delivery, Dianomes, Dianomeis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση του πλέγματος προστασίας των εργαζομένων στη διανομή

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε αφορά στην ορθή συντήρηση των οχημάτων και ορίζει τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές των μέσων ατομικής προστασίας που οφείλει να παρέχει ο εκάστοτε εργοδότης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς η Γραμμή 4 του Μετρό θα αλλάξει το κυκλοφοριακό στην Αθήνα

Η Γραμμή αυτή θα συνδέει το Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι με το Γουδή περνώντας μέσα από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αθήνας όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι και θα εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες.