Φωτο: Pixabay

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 12 περιοχές, επιφυλακή για Πυροσβεστική

Ειδικές οδηγίες έχει δώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέων καταστροφικών πυρκαγιών.

Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται για δεύτερο 24ωρο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και η σημερινή ημέρα αναμένεται πολύ δύσκολη καθώς σε συνολικά 12 περιοχές της επικράτειας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών.