Φωτο: ΑΠΕ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα νέα μέτρα στην Αττική, το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Το καμπανάκι χτυπά σε Αττική, Πειραιά, Κηφισιά. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αναστολή υπαίθριων εκδηλώσεων, αλλά και την εστίαση, τις λαϊκές αγορές και το ωράριο των καταστημάτων. 

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποφασιστούν τα νέα μέτρα που θα ληφθούν είτε σε γενικό είτε σε τοπικό επίπεδο για την διασπορά του κορονοϊού, ενώ το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. 

Όπως ανακοίνωσε εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει καταρτιστεί από την αρμόδια επιτροπή κατάλογος μέτρων, τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό επίπεδο. 

«...θα έχουμε έναν κατάλογο πιθανών μέτρων που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους ειδικούς, ώστε να επιλέγονται τα κατάλληλα κάθε φορά ανάλογα με τα δεδομένα», είπε ο κ. Πέτσας. 

«O συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και ότι υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές όπως η Πέλλα και η Αττική, μας κρατά σε εγρήγορση», τόνισε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως «ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στην επιτροπή των ειδικών να εξετάσουν ένα κατάλογο μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή γενικό επίπεδο εφόσον χρειαστεί. Θα έχουμε αυτό τον κατάλογο μέχρι σήμερα ή αύριο και ενδεχόμενες ανακοινώσεις από αύριο το απόγευμα, πάντα με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών». 

Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 180 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 102 εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 13.420, ενώ οι νεκροί είναι 312. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 59 ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καμπανάκι χτυπά σε Αττική, Πειραιά και Κηφισιά, ενώ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει εισηγηθεί παρεμβάσεις, όπως η χρήση μάσκας, η αναστολή υπαίθριων θεαμάτων, συναυλιών και ανάλογων πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, αλλά και μέτρα που αφορούν την εστίαση, τις λαϊκές αγορές και το ωράριο των καταστημάτων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 240 τα νέα κρούσματα και 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Στους 65 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιο είναι το σχέδιο αύξησης των κλινών ΜΕΘ

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες προστέθηκαν 10 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και 4 στο ΝΙΜΤΣ και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν προστεθεί επιπλέον 24 κλίνες ΜΕΘ στο «Ασκληπιείο», στο «Αττικόν» και σε άλλα νοσοκομεία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών στηρίζει την πρωτοβουλία «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο»

Η ΕΑΕΕ, αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο του ασφαλιστικού κλάδου στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων, υποστηρίζει την πρωτοβουλία «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» ενώνοντας τη φωνή της με εκατομμύρια οργανισμούς και πολίτες.