ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Εξιχνιάστηκαν 8 ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ

Εξιχνιάστηκαν οκτώ ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ με λεία άνω των 100.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του συνεργού του.

Στην εξιχνίαση οκτώ ένοπλων ληστειών, που είχαν πραγματοποιηθεί στο διάστημα 2008-2010 σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ με λεία άνω των 100.000 ευρώ, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης τριανταεξάχρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία και εκδόθηκαν έξι εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριανταπεντάχρονου ομογενή συνεργού του, που αναζητείται, με τον οποίο διέπραξαν από κοινού τέσσερις από τις ληστείες.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από τον Ιανουάριο του 2008 έως το Δεκέμβριο του 2010, ο τριανταεξάχρονος, ενεργώντας από κοινού είτε με τον 35χρονο είτε με άλλους, άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών, προέβησαν σε επτά τετελεσμένες ληστείες και μία απόπειρα ληστείας σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ, σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες, τέσσερις εκ των οποίων χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση και διαφυγή τους κατά την τέλεση των ληστειών. Τον Νοέμβριο του 2011 είχε συλληφθεί ως συνεργός του τριανταεξάχρονου ένας εικοσάχρονος (τότε) ομογενής, με τον οποίο είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή των Αμπελοκήπων το 2009. Το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 101.990,39 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του συνεργού του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αγία Παρασκευή

Ο ληστής απείλησε πως θα προκαλέσει έκρηξη μέσα στο κατάστημα. Απέσπασε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και κατάφερε να διαφύγει. Η αστυνομία πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη σπείρα που έκανε ηλεκτρονικές απάτες, στα 124.000 ευρώ η λεία

Οι δράστες πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία των θυμάτων και εξουσιοδοτούσαν μέλη της ομάδας να προβούν στην αλλαγή των καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, αποκτώντας πρόσβαση στο ebanking των παθόντων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη και ο συνεργός της ληστείας στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ο 41χρονος ημεδαπός αναζητούνταν ως συνεργός του 33χρονου που είχε συλληφθεί την 27η Σεπτεμβρίου για την ληστεία στην τράπεζα επί της οδού Μητροπόλεως.