ΓΔ: 1418.87 0.09% Τζίρος: 11.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:31:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Θετικοί για SARS nCOV2 δύο εργαζόμενοι σε περιφερειακό κτίριο της Βουλής

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός για SARS nCOV2 συμπτωματικός εργαζόμενος στη Βουλή που βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Θετικοί για SARS nCOV2 βρέθηκαν δύο εργαζόμενοι στη Βουλή, σε υπηρεσίες εκτός του μεγάρου του Κοινοβουλίου. Αρνητικά ήταν, ωστόσο, τα αποτελέσματα των ταχέων εξετάσεων (rapid test) αντιγόνου που διενεργήθηκαν σήμερα σε όλες τις επαφές τους.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός για SARS nCOV2 συμπτωματικός εργαζόμενος στη Βουλή (σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτίριο εκτός μεγάρου) που βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικό ακόμα ένα άτομο-υπάλληλος του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχέση με το προηγούμενο (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός μεγάρου).

Κατά τις ίδιες πηγές, από το ιστορικό τους πιθανολογείται η επιμόλυνσή τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος. Σημειώνεται, ότι η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ' οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα, δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Επισημαίνεται, ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στη Βουλή και ήταν αρνητικοί.

Επιπροσθέτως, σήμερα, Κυριακή 18/10, διενεργήθηκαν σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορονοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά, προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Τέλος, σήμερα έγινε απολύμανση στο περιφερειακό κτίριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Τα νούμερα είναι αμείλικτα, μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων

«Καλό είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και όσοι ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής να μην κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους. Κάποιοι που κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από μια ΜΕΘ» τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο για την Υγεία που κατατέθηκε στη Βουλή

Εκτός από τον προσδιορισμό της φύσης του εισοδήματος των ιατρών του ΕΣΥ από τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η διαγραφή των μη εισπραχθέντων προστίμων ανεμβολίαστων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.