ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Καμπανάκι» για Θεσσαλονίκη, σε καραντίνα Γάλλοι μαθητές από το Blue Star Delos

Έκκληση προς όλους, ιδιαίτερα προς τους νέους, να προσέχουν τις επαφές τους και τις συναθροίσεις και να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών, απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους Δήμους εκφράστηκε εχθές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.

Παράλληλα, έκκληση προς όλουςιδιαίτερα προς τους νέους, να προσέχουν τις επαφές τους και τις συναθροίσεις και να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών, απηύθυνε σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά από την τηλεδιάσκεψη.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι εντείνονται οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας, με μικτά κλιμάκια, για την αποφυγή καταστάσεων σε δημόσιους χώρους, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η πόλη βρίσκεται πολύ κοντά στο «πορτοκαλί», στο τρίτο στάδιο πολιτικής προστασίας, αν και παραμένει στο δεύτερο στάδιο και γι' αυτό το λόγο, αποφασίστηκε εντατικοποίηση των ελέγχων , ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι συζητήθηκε και ο τριήμερος εορτασμός της πόλης, που ξεκινά την ημέρα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου και κορυφώνεται με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις.

Επιπλέο, τη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, τονίζοντας με έμφαση «το μήνυμα είναι ένα: Μηδενική ανοχή στην ανευθυνότητα».

Ο κ. Χρυσάφης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβολή τοπικού lockdown στις Σέρρες εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 175 στην Αττική και τα 49 στη Θεσσαλονίκη. 

Τέλος, σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα βρίσκεται σήμερα στις 09:30 στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος, όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες.

«Blue Star Delos»: Σε ξενοδοχείο καραντίνας οι Γάλλοι μαθητές

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε χθες το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos», καθώς θετική στον κορονοϊό βρέθηκε Γαλλίδα που συνόδευε 24 Γάλλους μαθητές με προορισμό τη Σαντορίνη. Από την συγκεκριμένη γυναίκα είχε ληφθεί δείγμα κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι Γάλλοι μαθητές μαζί με τη συνοδό τους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, meu, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για την οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αυξάνονται οι ΜΕΘ

Για παράταση του lockdown και αυστηρότερα μέτρα, αν χρειαστεί, προειδοποιούν οι λοιμωξιολόγοι. Νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Εξετάζεται να διαμορφωθεί σε χώρο νοσηλείας το Βελλίδειο.