ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
thessaloniki, nosokomeio, 424, koronoios
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κινητή υγειονομική μονάδα στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Στόχος είναι να μπορεί η μονάδα να δεχτεί ασθενείς, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς με κορονοϊό εντός του νοσοκομείου. Δεν θα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη προχωρά το Γενικό Επιτελείο Στρατού μετά από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Η μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση επιπτώσεων του κορονοϊού στον θώρακα, ενώ διευκρινίζεται ότι η κινητή μονάδα δεν θα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη. Στόχος είναι να μπορεί η μονάδα να δεχτεί - εφόσον απαιτηθεί - ασθενείς, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς με κορονοϊό εντός του νοσοκομείου.

Έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει, σήμερα, Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.

Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.498 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 305 είναι στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91.619. Την ίδια ώρα 540 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 470 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, καταγράφηκαν 103 ακόμα θάνατοι και 1.630 θανάτους συνολικά στη χώρα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, meu, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για την οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αυξάνονται οι ΜΕΘ

Για παράταση του lockdown και αυστηρότερα μέτρα, αν χρειαστεί, προειδοποιούν οι λοιμωξιολόγοι. Νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Εξετάζεται να διαμορφωθεί σε χώρο νοσηλείας το Βελλίδειο.