ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, ανοιχτά μόνο τα σχολεία

Επιστρέφει η αποστολή sms για τις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ μετά τις 9 το βράδυ θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, με ανοικτά μόνο τα σχολεία και πλήρης διακοπή πτήσεων, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού, ενώ θα γίνονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες, για τις επόμενες 14 ημέρες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Παράλληλα στις εν λόγω περιοχές επανέρχεται η αποστολή sms ή έγγραφη δήλωση για τις μετακινήσεις των πολιτών, με τον κ. Πέτσα να τονίζει ότι το δεύτερο κύμα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες είναι κάτι παραπάνω από επιθετικό, με συνεχή αύξηση κρουσμάτων και τις δύο περιοχές να βρίσκονται στο «απόλυτο» κόκκινο.

Τα νέα μέτρα τίθεται σε ισχύ από αύριο τα ξημερώματα, ενώ στις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι πλέον η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες, ενώ και η Μαγνησία πέρασε στο «κόκκινο».

Οι ανακοινώσεις του κ. Πέτσα ήταν σχεδόν πλήρως αναμενόμενες, με δεδομένο ότι τα κρούσματα στις δύο περιοχές συνεχίζουν να αυξάνονται σχεδόν ανεξέλεγκτα, ενώ η ανάγκη λήψης τους τονίστηκε και από τον υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ο δήμαρχος της πόλης, Κ. Ζέρβας, είχε τονίσει, σήμερα το πρωί, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι η Θεσσαλονίκη οδεύει σε «ολικό lockdown»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξητική η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα λύματα Θεσσαλονίκης

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά λύματα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού, με βάση 24 παράγοντες που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία σύλληψη και πρόστιμα για κορονοπάρτι σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον από τις αρχές βεβαιώθηκε παράβαση ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μπαρ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας συνωστισμού πελατών στον εξωτερικό χώρο.