ΓΔ: 1394.48 0.97% Τζίρος: 70.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:14:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
zerbas, thessaloniki
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Έκκληση να μην υπάρξει εφησυχασμός εν όψει των γιορτών στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Κ. Ζέρβας, κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας.

Έκκληση να μην υπάρξει εφησυχασμός εν όψει των γιορτών απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τοποθετούμενος απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

«Το τρίτο κύμα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μας χτυπήσει. Ο κίνδυνος είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες, «αυτές τις ημέρες των γιορτών ας στερηθούμε αγαπημένα πρόσωπα, ας αποφύγουμε μετακινήσεις, ας αποφύγουμε κοινά τραπέζια, για να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό, τη ζωή». Επανέλαβε δημόσια ότι ο ίδιος δεν θα κάνει γιορτές με τη μητέρα του και αγαπημένους συγγενείς, «για έναν πολύ απλό λόγο» , όπως είπε, «για να τους προστατεύσω».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να εμβολιαστεί από τους πρώτους και κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δηλώσουν και να πράξουν το ίδιο.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ζέρβας παρατήρησε ότι αυτό που φαίνεται πολλοί να ξεχνούν ή σκόπιμα να υποβαθμίζουν είναι πως η πανδημία είναι μια κατάσταση δυναμική, που κλιμακώνεται αστραπιαία και είναι δύσκολο να υπάρξουν ασφαλείς προβλέψεις.

Έθεσε, μάλιστα, το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου την Κυριακή καταγράφηκε ο χειρότερος ημερήσιος απολογισμός κρουσμάτων, ή της Γερμανίας, που παρ’ ότι υπήρξε υπόδειγμα στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος πλέον προχώρησε σε αυστηρό λοκντάουν, έχοντας καταγράψει ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξητική η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα λύματα Θεσσαλονίκης

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά λύματα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού, με βάση 24 παράγοντες που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία σύλληψη και πρόστιμα για κορονοπάρτι σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον από τις αρχές βεβαιώθηκε παράβαση ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μπαρ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας συνωστισμού πελατών στον εξωτερικό χώρο.
Nosokomeio, meu, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για την οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αυξάνονται οι ΜΕΘ

Για παράταση του lockdown και αυστηρότερα μέτρα, αν χρειαστεί, προειδοποιούν οι λοιμωξιολόγοι. Νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Εξετάζεται να διαμορφωθεί σε χώρο νοσηλείας το Βελλίδειο.