ΓΔ: 1447.08 -0.11% Τζίρος: 34.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:29:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπόθεση κατασκοπείας: Στο στόχαστρο δύο Έλληνες μουσουλμάνοι

Στις οικίες των δύο κατηγορουμένων για κατασκοπεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν lap top και usb τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση.

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας οδηγήθηκε η αστυνομία και η ΕΥΠ μετά από έρευνες μηνών. Πρόκειται για δύο Έλληνες μουσουλμάνους που εργάζονται ως γραμματέας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ως μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί τοπικό δρομολόγιο στα Δωδεκάνησα. Στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν lap top και usb τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση.

Οι πληροφορίες μέχρι αυτή τη στιγμή θέλουν εκείνον που δούλευε ως γραμματέας στο προξενείο της Ρόδου να είχε στρατολογήσει έναν 35χρονο μάγειρα από τη Θράκη και του είχε αναθέσει να φωτογραφίζει ήδη από τον Αύγουστο τη διάταξη των στρατιωτικών πλοίων, της φρουράς αλλά και των στρατοπέδων. Πληροφορίες τον θέλουν να έστελνε τις φωτογραφίες αυτές μέσω εφαρμογών τύπου WhatsApp.

Ο γραμματέας έχει αφεθεί ελεύθερος με πενθήμερη προθεσμία για να απολογηθεί. Ελεύθερος αφέθηκε επίσης ο μάγειρας που διώκεται σε βαθμό πλημελλήματος και θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tourkia, simaia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στην Τουρκία, τι λέει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Kατά δήλωση των τουρκικών αρχών, ο αστυνομικός συνελήφθη μαζί με μία κοπέλα, γιατί ενώ επέστρεφαν στην Ελλάδα, 50 μέτρα πριν περάσουν τα σύνορα πλησίασαν στο ένα μέτρο απαγορευμένη περιοχή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες εντάσεις στον Έβρο με ρίψεις χημικών από τους Τούρκους

Τούρκοι αξιωματικοί πετούν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με όχημα Αύρα της ΕΛΑΣ να ρίχνει νερό ενώ έχουν σπεύσει στο σημείο και δυνάμεις του στρατού.
businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικός ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.