ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
skourletis-syriza
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Σκουρλέτης: Ο μεγαλύτερος υπονομευτής του τουρισμού η κυβέρνηση

«Πρέπει να απαντήσετε γιατί δεν υπήρχαν ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα ανάλογα με τον τρόπο άφιξης των τουριστών στην χώρα και το κάνατε μόλις τώρα! Γιατί;» τόνισε με παρέμβαση του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχετε αναλογιστεί πόσο μεγάλη ζημιά έγινε, χάριν αυτών των πενιχρών εσόδων, στον τουρισμό για του χρόνου; Γιατί τώρα κλείνονται τα συμβόλαια και τώρα η χώρα μας δεν πάει καλά στην υγεία, όπως λέτε. Είναι πρώτη σε θανάτους -τον τελευταίο μήνα- ανά 100.000 κατοίκους» τόνισε με παρέμβαση του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, στην Ολομέλεια της Βουλής

Ειδικότερα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής, σε παρέμβασή του για θέματα τουρισμού, απαντώντας στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, επεσήμανε:

«Κύριε υπουργέ, θέλει μεγάλο θράσος να λέτε για την αντιπολίτευση ότι επιτίθεται στον ελληνικό τουρισμό, όταν εσείς, εν τοις πράγμασι, αποδειχθήκατε ο μεγαλύτερος υπονομευτής του.

Πρέπει να απαντήσετε γιατί δεν υπήρχαν ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα ανάλογα με τον τρόπο άφιξης των τουριστών στην χώρα και το κάνατε μόλις τώρα! Γιατί; Για ποιο λόγο άλλα ήταν τα πρωτόκολλα εάν ερχόσουν οδικώς, άλλα αεροπορικώς, άλλα ακτοπλοϊκώς;

Έχετε αναλογιστεί πόσο μεγάλη ζημιά έγινε, χάριν αυτών των πενιχρών εσόδων, στον τουρισμό για του χρόνου; Γιατί τώρα κλείνονται τα συμβόλαια και τώρα η χώρα μας δεν πάει καλά στην υγεία, όπως λέτε. Είναι πρώτη σε θανάτους -τον τελευταίο μήνα- ανά 100.000 κατοίκους.

Και έρχεστε εδώ και λέτε ότι είστε και πετυχημένοι; Επειδή ήταν καλοπληρωμένες και είχαν ωραία αισθητική οι διαφημιστικές καμπάνιες;

Αυτά τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Γιατί δεν υιοθετήσατε ένα ισχυρό πρόγραμμα εσωτερικού κοινωνικού τουρισμού, όχι αυτό που υπήρχε από τον ΟΑΕΔ για μερικές χιλιάδες, αλλά να υπάρχουν voucher, να πάνε οι ελληνικές οικογένειες 4-5 ημέρες διακοπές με κάποια επιδότηση, έτσι ώστε να λειτουργήσει κάπως ένα μέρος των μικρών μονάδων;

Όλα αυτά ούτε καν σας πέρασαν από το μυαλό. Μεγαλοϊδεατισμοί, μεγάλα λόγια, όλα για το θεαθήναι. Σας παρακαλώ πολύ, πρέπει να είστε πιο συγκρατημένος όταν μιλάτε σε αυτή τη χώρα, μετά από αυτά τα αποτελέσματα, για τον τουρισμό»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nisia-tourismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερμανία: Η Ελλάδα νικήτρια του καλοκαιριού στον τομέα του τουρισμού

Στην ανταπόκριση αναφέρεται μεταξύ άλλων η προσδοκία των ελλήνων ξενοδόχων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, χάρη στην καλοκαιρία, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες της άνοιξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η τουριστική κίνηση

Και τον Σεπτέμβριο η τουριστική σεζόν στη Ρόδο συνεχίζεται σε υψηλά στάνταρ και στόχος όλων είναι να διαρκέσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού τα έσοδα από τον τουρισμό είναι η κινητήρια δύναμη του νησιού.