ΓΔ: 903.89 -0.47% Τζίρος: 22.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:03:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Θεσμοθετούμε τον εθελοντισμό για να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη

Όπως ανέφερε ο υπ. Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκος, στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, με το υπουργείο να καταθέτει σύντομα ειδικό νόμο.

Στη θεσμοθέτηση του εθελοντικού κινήματος, μέσα από ειδικό νόμο, με στόχο να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, ισχύ αξιοπιστία και συμβολή στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, αναμένεται να προχωρήσει σύντομα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος στον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσαν η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», το περιοδικό «Σχεδία» και την εθελοντική οργάνωση «Το Δείπνο της Αγάπης».

Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, υπενθύμισε τη συνδρομή του ΥΠΕΣ και της Αυτοδιοίκησης μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο ενισχύθηκε και από τη νεολαία της ΝΔ στην περίοδο της καραντίνας, και εξέφρασε την πεποίθηση οι Έλληνες ενωμένοι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία ώστε να δημιουργήσουμε ξανά μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια κοινωνία ανάπτυξης και αλληλεγγύης.

Στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Είναι πεποίθησή μου -και ασφαλώς είναι πεποίθηση και προτεραιότητα ολόκληρης της κυβέρνησης- ότι ο εθελοντισμός στις μέρες μας έχει αποκτήσει ξεχωριστή αξία.

Αυτό το διαπιστώσαμε στο υπουργείο Εσωτερικών και τους μήνες της καραντίνας, της μάχης ενάντια στον κορονοϊό. Σπουδαίες κοινωνικές δράσεις που έχουμε αναπτύξει από κοινού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», επεκτάθηκαν, αναβαθμίστηκαν κι' έγιναν ακόμα καλύτερα με τη συνδρομή εθελοντών. Και ιδιαιτέρως με τη δική σας συνδρομή φίλοι ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες, που βοηθήσατε στο να γίνει ακόμα καλύτερο αυτό το πρόγραμμα. Και τώρα επεκτείνετε αυτή τη δράση σας σε πολλούς και σημαντικούς τομείς.

Στηρίζουμε τη δράση αυτή. Ετοιμαζόμαστε να θεσμοθετήσουμε τις επόμενες εβδομάδες τον εθελοντισμό. Να δημιουργήσουμε μαζί τη σχετική νομοθεσία. Θέλουμε το εθελοντικό κίνημα να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, ισχύ αξιοπιστία και συμβολή, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πολύ περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για να γίνεται πράξη η κοινωνική αλληλεγγύη».

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωρικάκος προέτρεψε «να μείνουμε ενωμένοι. Να μείνουμε ασφαλείς. Να νικήσουμε όλοι μαζί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στη μάχη με τον επικίνδυνο αόρατο εχθρό, τον κορονοϊό και να δημιουργήσουμε ξανά μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια κοινωνία ανάπτυξης και αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους δημόσιους υπαλλήλους

«Η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας αφορά χώρους γραφείων δημόσιων υπηρεσιών όταν υπάρχει επαφή με το κοινό και αφορά τόσο το προσωπικό όσο και το κοινό που προσέρχεται», τονίζεται στην εγκύκλιο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρικάκος: Περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας στο λεκανοπέδιο Αττικής

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι από τη Δευτέρα ενισχύονται με 1.026 αστυνομικούς τα τμήματα του λεκανοπεδίου, ενώ από αρχές Νοεμβρίου επιπλέον 100 περιπολικά θα υπάρχουν στους δρόμους της Αττικής τις νυχτερινές ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορίδης: Πώς θα προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί από αρνητές εμβολιασμών

Ο υπ. Εσωτερικών τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός μεταξύ εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, προκειμένου να προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί από γονείς - αρνητές εμβολιασμών που τους μηνύουν.