ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τ. Θεοδωρικάκος: Ποιες είναι οι αλλαγές για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Ο υπ. Εσωτερικών τόνισε ότι ο βασικός στόχος του νέου ΑΣΕΠ θα είναι να υπάρξει τοποθέτηση «του κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη θέση» του Δημοσίου Τομέα.

«Όπως το Πάσχα το γιορτάσαμε στα σπίτια μας με καρτερικότητα, αγάπη και πίστη, το ίδιο και την ημέρα των Χριστουγέννων, ημέρα της αγάπης, ημέρα που γιορτάζουμε τον ερχομό του θεανθρώπου, οφείλουμε να είμαστε στα σπίτια μας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον 4ο Ψηφιακό Διάλογο (Digital Dialogue) για τις «έξυπνες πόλεις» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Regional Growth Conference, από την εφημερίδα Πελοπόννησος. Τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και προέτρεψε «να κάνουμε υπομονή για να είμαστε του χρόνου τέτοιες ημέρες υγιείς, ελεύθεροι και ασφαλείς όλοι».

Εστιάζοντας στα μέτρα της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση λόγω της πανδημίας, είπε πως οι δήμοι έχουν λάβει έκτακτη στήριξη τη χρονιά που πέρασε πάνω από 500 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανταποκριθούν στα μειωμένα τους έσοδα. Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για επιχειρήσεις, γραφεία, εταιρείες για όσο διάστημα συνεχίζεται η πανδημία.

Επιταχύνεται η διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών σκιαγράφησε τις αλλαγές στη διαδικασία προσλήψεων στο δημόσιο με τις νέες ρυθμίσεις στο ΑΣΕΠ. «Η κεντρική ιδέα είναι ότι με την παρέμβαση που κάνουμε, η οποία αποτελεί σπουδαία μεταρρύθμιση στο θεσμικό πλαίσιο της χώρας, επιταχύνεται η διαδικασία προσλήψεων στο ελληνικό κράτος» και δεύτερον, «στοχεύουμε στην απόλυτη αξιοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Αποκρυσταλλώνοντας περαιτέρω το στίγμα των νέων ρυθμίσεων στο ΑΣΕΠ, υπογράμμισε πως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Κι αυτό γίνεται, όπως εξήγησε, με την καθιέρωση του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, αξιοπιστίας και εγκυρότητας αντίστοιχης αυτής των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως σημείωσε. «Θα ξέρουν όλοι ότι θα εξετάζονται στις επιστημονικές γνώσεις και στις αναγκαίες επαγγελματικές δεξιότητες και στην αναγκαία ψυχολογική συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν με κριτήριο με το ποια θέση θα υπηρετήσουν» αποσαφήνισε.

Αναδεικνύοντας τη σημασία της αλλαγής αυτής, τη χαρακτήρισε πολύ μεγάλη παρέμβαση με ιστορικό αποτύπωμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά την εφαρμογή του σχετικού νόμου (πρώτη περίοδος εφαρμογής το 2022) θα αλλάξουν τα δεδομένα του ελληνικού κράτους.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ