ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pfizer, koronoios, embolio
Φώτο: Shutterstock

Πόσες δόσεις του εμβολίου θα λάβει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού δεν θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Περίπου 90.000-100.000 θα είναι οι δόσεις του εμβολίου που θα λάβει μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά που εξέφρασε την πεποίθηση πως η πανδημία οδεύει προς το τέλος της, ενώ είναι αισιόδοξος πως η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού δεν θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μπουρλά ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει οι αποστολές εμβολίων προς την ΕΕ και όλα γίνονται με τις δέουσες προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ εξήγησε πως ελέγχεται εξονυχιστικά η κάθε λεπτομέρεια μέχρι να παραδοθούν τα εμβόλια. Όσο αναφορά τις μεταλλάξεις του ιού που έχουν εμφανιστεί, σημείωσε πως τα οριστικά στοιχεία που θα δείξουν αν τα εμβόλια είναι το ίδιο ή περισσότερο αποτελεσματικά σε αυτό το στέλεχος του κορονοϊού θα το ξέρουμε σε περίπου δύο εβδομάδες.

Για τα θετικά που έχει η τεχνολογία messenger RNA που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του εμβολίου της Pfizer/BionTech, ο κ. Μπουρλά ανέφερε πως δίνει την δυνατότητα να τροποποιηθεί γρήγορα το εμβόλιο «επειδή δεν χρησιμοποιούμε ούτε ζωντανούς, ούτε εξασθενημένους ιούς, δεν χρησιμοποιούμε καν πρωτεΐνες μέσα στο εμβόλιο» και εξήγησε πως «είναι ένα messenger RNA που στέλνουμε. Μπορούμε να αλλάξουμε τον κώδικα μέσα στα λιποσωματίδια που έχουμε και κάτι το οποίο μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα και να έχουμε αμέσως παραγωγή νέων εμβολίων».

Ο κ. Μπουρλά, δήλωσε «ευλογημένος» που βρέθηκε σε αυτή την θέση και σε αυτή την συγκυρία και μαζί με όλο το επιτελείο της Pfizer κατάφεραν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Είναι πολύ μεγάλο, βαθύ το συναίσθημα που νιώθω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EMA, Evropaikos Organismos Farmakon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπέρ της χρήσης του εμβολίου Pfizer για παιδιά 5 - 11 ετών ο ΕΜΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων τα «οφέλη για τα παιδιά 5 - 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων, ιδιαίτερα σε εκείνα με καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρού COVID-19».
pfizer, biontech, koronoios, emvolio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pfizer: Πολύ αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της παραλλαγής Δέλτα

«Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου 90%, στην πρόληψη της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός», δήλωσε ο Αλόν Ράπαπορτ, ιατρικός διευθυντής της Pfizer στο Ισραήλ.