ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Αστυνομία κλείνει και σήμερα πέντε σταθμούς του μετρό

Από τις 17:00 μέχρι τις 21:00 θα παραμείνουν κλειστοί και σήμερα πέντε σταθμοί του μετρό προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Αυστηρούς ελέγχους από αστυνομικούς σε όλους τους δρόμους.

Πέντε σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας, θα κλείσουν και σήμερα για μερικές ώρες μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και η μετάδοση του κορονοϊού, όπως συνέβη και ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρούνταν μεγάλη κίνηση στη περιοχή.

Η σκέψη για το κλείσιμο των σταθμών του μετρό υπήρχε για αρκετές μέρες και ήταν στο πρόγραμμα, αν χρειαστεί προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός, κάτι που τελικά υλοποιήθηκε. Σημειώνεται ότι μετά τις 10 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, από τις 17.00 έως τις 21.00, θα κλείσουν οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Μοναστηράκι», «Ακρόπολη» και «Θησείο» των γραμμών 1,2,3 του μετρό, καθώς θεωρείται κρίσιμο διάστημα, οτι οι πολίτες θα θέλουν να κάνουν μια βόλτα στο κέντρο. Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ από τη στάση Λ. Βουλιαγμένης έως το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζουμε πως η αστυνομία πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους, έχοντας στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και αρτηρίες, ενώ θα υπάρχει αστυνομική παρουσία στα διόδια καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό. ΚΤΕΛ και λεωφορεία θα ελέγχονται επίσης σε κάθε κόμβο του οδικού δικτύου σε κάθε περιοχή της χώρας, ενώ θα υπάρχουν και αυστηροί έλεγχοι σε περιοχές που καταγράφεται συνωστισμός όπως σε πλατείες και αγορές. 

Στις εκκλησίες, θα γίνει τέλεση των λειτουργιών των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων με παρουσία πιστών όμως εκεί θα αντιστοιχεί ένας πιστός ανά 15 τμ. με τον μέγιστο αριθμό για τους ναούς να είναι στα 25 άτομα και στα 50 για τους μητροπολιτικούς ναούς. Επίσης, ο αγιασμός των υδάτων δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος σε υπαίθριους χώρους.

Για τις μετακινήσεις των πολιτών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως δεν θα επιτρέπεται να βρίσκονται πάνω από 9 άτομα που θα πρέπει να προέρχονται το πολύ από δυο οικογένειες, ενώ θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας  από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ. τουλάχιστον έως τις 7 Ιανουαρίου.

Για να μπορέσουν οι πολίτες να πάνε στα σπίτια των συγγενών τους, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033 μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ θα χρειαστεί διαφορετικό μήνυμα για να επιστρέψουν μετά σπίτι τους. Για την περίπτωση ελέγχων από την Αστυνομία σε σπίτια πολιτών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει δηλώσει πως αυτοί θα πραγματοποιούνται μετά από καταγγελία, και με παρουσία εισαγγελέα για να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Τα πρόστιμα για τον οικοδεσπότη θα είναι 3.000 ευρώ ενώ για όσους βρίσκονται στο σπίτι θα είναι 300 ευρώ, με το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη να εκτοξεύεται στα 10.000 ευρώ αν παραβιάσει για δεύτερη φορά τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς για το τριήμερο

Ποια οχήματα θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στις εθνικές οδούς σε όλη την χώρα από 18 μέχρι 21 Ιουνίου και ποια εξαιρούνται. Αυξημένη κίνηση αναμένει σε όλο το οδικό δίκτυο η Ελληνική Αστυνομία.