ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Παπαθανάσης: Καταγγελία στο 1520 για παρατυπίες στο «click away»

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι γίνεται έλεγχος στις εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ θα επιβληθούν οι όποιες κυρώσεις προβλέπονται.

Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για τη λειτουργία της αγοράς, δεδομένου ότι τα ισχύοντα μέτρα λήγουν στις 7 Ιανουαρίου και οι ειδικοί θέλουν να προτείνουν τα επόμενα βήματα έχοντας διαθέσιμα τα τελευταία στοιχεία, εγγύτερα στην εν λόγω ημερομηνία, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Όσον αφορά στο click away, είπε ότι «όλοι τήρησαν τα μέτρα και λειτούργησε με θετικό αποτέλεσμα για την αγορά», ενώ επεσήμανε ότι υποχρεούνται οι επιχειρήσεις να κάνουν δεκτές άμεσα τις αλλαγές προϊόντων και τις επιστροφές χρημάτων σε περίπτωση μη ικανοποίησης του πελάτη, καλώντας όσους καταναλωτές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με κάποια επιχείρηση να κάνουν καταγγελία στον τηλεφωνικό αριθμό 1520, προκειμένου να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι γίνεται έλεγχος σε ότι αφορά τις εταιρείες ταχυμεταφορών, την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και τον όγκο παραγγελιών που έχουν αναλάβει και ότι θα επιβληθούν οι όποιες κυρώσεις προβλέπονται, σε περιπτώσεις παραβάσεων των σχετικών νόμων.

Αναφορικά με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό και τις καθυστερήσεις που καταγγέλλονται για την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ, ο Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι το υπουργείο Εργασίας «τρέχει» πολλά προγράμματα παράλληλα και προσπαθεί με πολλούς τρόπους να στηρίξει όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Σε ότι αφορά την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ανέφερε ότι θα συνεχιστούν μέτρα, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, με πέμπτο και έκτο κύκλο. Παράλληλα, επανέλαβε την δέσμευση του υπ. Οικονομικών ότι θα υπάρξουν προβλέψεις διευκόλυνσης για όλους, σε ότι αφορά την καταβολή των υποχρεώσεων που σωρεύονται στον καιρό της πανδημίας και του lockdown, καταλήγοντας ότι παράλληλα υπάρχουν σαφείς προβλέψεις για την προστασία των θέσεων εργασίας και την αποτροπή απολύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trofima, Times, Food, Prices, Super Market
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 67% των καταναλωτών μείωσε τις αγορές τροφίμων στα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ σε δείγμα 1.000 καταναλωτών - από τις 29 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2022 - βασικό κριτήριο για την αγορά τροφίμων αποτελεί η τιμή.
eshop, emporio, internet, elstat
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε προϊόντα «μαϊμού» στην Ευρώπη

Τα προϊόντα παραποίησης/απομίμησης που αγοράζουν εσκεμμένα με μεγαλύτερη συχνότητα οι νέοι είναι ενδύματα και αξεσουάρ ένδυσης, ακολουθούμενα από τα υποδήματα και τις ηλεκτρονικές συσκευές.
Ekptoseis, Discounts, Sales
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες από 1η έως 15 Μαΐου. Συνεπώς φέτος η έναρξη των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου.