ΓΔ: 1447.79 0.88% Τζίρος: 57.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:42:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
koronoios, EODY
Φωτο: SOOC

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη

Ο Ν. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ηλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου, καθώς και της Καλύμνου να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί.

Παράταση της ισχύος των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ τόνισε πως για το σύνολο της χώρας τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε παράταση των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων των δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί, ενώ στον δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας αποφασίστηκε η άρση των μέτρων καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τα 30 στα 14 σήμερα.

Παράλληλα, παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί, ενώ αποφασίστηκε η άρση των μέτρων στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Όσον αφορά την τοπική ενότητα Θεσπιέων του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από αύριο, στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ηλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: Τα επόμενα 24ωρα οι αποφάσεις για τα μέτρα στη Μύκονο

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε πως τα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο στη Μύκονο φαίνεται να συμβάλλουν στην αναχαίτηση της διασποράς του ιού.
Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Χαρδαλιάς: Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για λιανεμπόριο και σχολεία

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, το άνοιγμα των σχολείων καθώς επίσης και τις διαδημοτικές μετακινήσεις αναμένεται να αξιολογήσει από την επόμενη εβδομάδα η επιτροπή των επιστημόνων.