ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
lockdown, lianemporio, emporio, estiasi
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Γκάγκα για νέο lockdown: Δύσκολα τα πράγματα, αν «χαλάσει» η Αττική

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τους επομένους μήνες και να κρατήσουμε τα μέτρα μέχρι να είμαστε εμβολιασμένοι», επισήμανε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ Σωτηρία.

«Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι τις γιορτές βγήκαμε κι είχαμε μεγαλύτερη μετάδοση, η Αττική χειροτέρεψε σε ορισμένα σημεία, κι αν ‘χαλάσει’ η Αττική τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί στην Αττική βρίσκεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας» προειδοποίησε η Μίνα Γκάγκα, σχολιάζοντας το αυστηρό απαγορευτικό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ Σωτηρία, η καθημερινή επιδημιολογική επιτήρηση αρκεί για να δούμε αν μια εβδομάδα lockdown αρκεί, ενώ ζήτησε τήρηση των μέτρων, καθώς αυτές τις μέρες έγιναν συγκεντρώσεις με περισσότερα άτομα. 

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τους επομένους μήνες, Δεν θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για πολύ ακόμα. Όλες οι χώρες παίρνουν χειρότερα μέτρα, δεν είμαστε εμείς, είναι όλη η Ευρώπη. Πρέπει να κρατήσουμε τα μέτρα μέχρι να είμαστε εμβολιασμένοι», επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Πριν τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί και θα συνεχίσουμε με τις ευπαθείς ομάδες και το κοινό, μπαίνουν και τα άλλα δύο εμβόλια, τα πράγματα θα πάνε καλά, εκτίμησε παράλληλα.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε την επαναφορά του αυστηρού lockdown για μια εβδομάδα, με στόχο το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου και τη διατήρηση του ιικού φορτίου σε χαμηλά επίπεδα. 

«Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα», είπε ο κ. Πέτσας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ypourgeio Ygeias, Plevris
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο

Ο υπ. Υγείας σημείωσε ότι η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν την τρίτη δόση ακόμα νωρίτερα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα σε Αργολίδα και Ευρυτανία από αύριο, μπήκαν στο «κόκκινο»

Παρατείνονται τα μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας. Για Αργολίδα και Ευρυτανία, τα μέτρα ισχύουν από αύριο, στις 06.00 το πρωί έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.
Athina, Athens, Koronoios, Lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελάττωσαν το κάπνισμα οι Αθηναίοι αλλά αύξησαν τη χρήση κοκαΐνης

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΠΑ στα απόβλητα της Αθήνας στη διάρκεια του πρώτου lockdown, επηρεάστηκε σημαντικά η ψυχολογία των πολιτών. Κατακόρυφη αύξηση της εμφάνισης απορρυπαντικών και αντισηπτικών ουσιών στα λύματα.