ΓΔ: 1438.08 1.24% Τζίρος: 55.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:13:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Με τηλεκπαίδευση ξεκινά σήμερα η λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων 

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου επαναλειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλη τη χώρα, μετά και το «πράσινο φως» που έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι.

Την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης αρχίζουν σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας.  Την ίδια ώρα δεν έχει αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εξεδόθη την Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου. Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών. Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, σήμερα Παρασκευή 8/1.

Επιπρόσθετα υπέρ της επαναλειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ακόμη και σε περιοχές που θεωρούνται ιδιαίτερα επιβαρυμένες τάχθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων η οποία συνεδρίασε, εκτάκτως, σήμερα το απόγευμα.  Σημειώνεται ότι ως ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές στις οποίες έχουν επιβληθεί πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού θεωρούνται οι: Δυτική Αττική, Κοζάνη, Φλώρινα, Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρος, ενώ ήδη ο δήμος Σητείας έχει ανακοινώσει ότι δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τη μετάβαση ανήλικων τέκνων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από και προς τις σχολικές μονάδες, λόγω του γενικού lockdown από το Σάββατο το πρωί, επιτρέπεται από γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου.

Η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον 18 πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα λειτουργήσουν από το 2024

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η αύξηση πραγματοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική νομολογία, αλλά και σε ανταπόκριση «αφ' ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυναμική ανάπτυξη της ρομποτικής στα ελληνικά σχολεία

Η ρομποτική έχει ήδη ενταχθεί στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Ωστόσο, ο εξοπλισμός των σχολείων με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά όργανα, δίνει νέα δυναμική και περισσότερες δυνατότητες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις κατά της αξιολόγησης οι εκπαιδευτικοί

Οι κινήσεις της κατά της εφαρμογής της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών θα κορυφωθούν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 10:30 στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας.
Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με πέντε καινοτομίες

Μετά από δυο χρόνια λόγω πανδημίας, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι  προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό. Αρνητικό τέστ θα πρέπει να προσκομίζουν κάθε βδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κανονικά ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.