Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε αυστηρό lockdown από αύριο Αργολίδα και Δήμος Σπάρτης

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας και μετακίνησης πολιτών από τις 18:00 έως τις 05:00 και αναστολή θρησκευτικών τελετών και λειτουργίας καταστημάτων.

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και στον Δήμο Σπάρτης από αύριο, 14 Ιανουαρίου, στις 06:00 το πρωί και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου στις 06:00 λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει στις περιοχές αυτές. 

Συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και στο Δήμο Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, καθώς και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών, και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

- Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

- Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της ΠΕ Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

- Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

- Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ' οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ΠΕ Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.
  • Η παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της ΠΕ Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.

Σημειώνεται πως πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την, Τετάρτη, στις 6 το πρωί και στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emporio-katastimata-magazia-xristougenna
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Με τη μέθοδο του click in shop και click away ανοίγουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα, αλλά μόνο με click away στις επιβαρυμένες περιοχές. Ανοίγουν ξανά και εκκλησίες, κομμωτήρια. Το απόγευμα από τον Ν. Χαρδαλιά οι τελικές ανακοινώσεις.
clickaway-emporio-katastimata-magazia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις στο λιανεμπόριο, σήμερα οι ανακοινώσεις

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των καταστημάτων. Από την άλλη εβδομάδα η εξέταση των άλλων κλάδων και οι αποφάσεις σχετικά με Γυμνάσια - Λύκεια.
EODY, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στη Λέσβο έως τις 18 Ιανουαρίου

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας, απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών από τις 18:00 έως τις 05:00, αναστολή θρησκευτικών τελετών και λειτουργίας καταστημάτων.
lockdown, lianemporio, emporio, estiasi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστηρό lockdown για μία εβδομάδα, τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων που είχαν επιτραπεί πριν τα Χριστούγεννα. Τέλος σε click away, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ, κλείνουν οι εκκλησίες. Επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από 09.00 το βράδυ.
lockdown, lianemporio, emporio, estiasi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκάγκα για νέο lockdown: Δύσκολα τα πράγματα, αν «χαλάσει» η Αττική

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τους επομένους μήνες και να κρατήσουμε τα μέτρα μέχρι να είμαστε εμβολιασμένοι», επισήμανε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ Σωτηρία.