ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Υπ. Παιδείας: Ανοίγουν 1/2 τα σχολεία εκτός των «κόκκινων» περιοχών

Όπως υποστήριξε η υφ. Παιδείας, κα Ζέττα Μακρή, στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια, ενώ ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και στην Αττική εάν ενταχθεί σε αυτές.

Το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στις «κόκκινες» περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα Λύκεια.

Σύμφωνα με την κ. Ζέττα Μακρή απόφαση του υπουργείου Παιδείας είναι το άνοιγμα όλης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πλην των περιοχών που βρίσκονται ή θα τεθούν στο «κόκκινο».

Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε η ίδια θα ανοίξουν μεν τα Γυμνάσια, όχι όμως και τα Λύκεια όπου και θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

«Εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα ακολουθηθεί το ίδιο και στην Αττική», είπε η  Η κ. Μακρή τόνισε ότι η υπουργός απέρριψε το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου γιατί είναι μη λειτουργικό, ενώ ανέφερε ότι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή των μέτρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις του υπ. Παιδείας για το τι θα ισχύσει με το άνοιγμα των σχολείων

Όπως σημειώνει το υπ. Παιδείας «η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας: Πρώτα από όλα για το ίδιο το εκπαιδευτικό έργο – τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κανονικά ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.