ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Παναγιώτης Ραφαήλ

Η παρέμβαση του υπ. Υγείας μείωσε το κόστος θεραπείας του Παναγιώτη-Ραφαήλ

Στα 2.826.960 δολάρια μειώθηκε το κόστος περίθαλψης του Παναγιώτη–Ραφαήλ, μετά από μεσολάβηση του υπουργείου Υγείας, όπως έκανε γνωστό, με ανακοίνωσή της, η MDA Ελλάς.

Μειώθηκε το κόστος θεραπείας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, ο οποίος ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο νοσοκομείο  Boston Children's Hospital στη Βοστώνη, προκειμένου να λάβει γονιδιακή θεραπεία, ύστερα από την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

Όπως έγινε γνωστό από την ΜDA Eλλάς, το ποσό των 3, 42 εκατ. ευρώ έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για την μετάβαση του Παναγιώτη Ραφαήλ στο νοσοκομείο Boston Children's Hospital στη Βοστώνη, προκειμένου να λάβει γονιδιακή θεραπεία.

Το Σωματείο για τη Φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, ευχαριστεί τους 100.000 και πλέον δωρητές που στήριξαν συλλογικά τον αγώνα της οικογένειας. Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2018 και πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I).

Παράλληλα, το Σωματείο ευχαριστεί τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τη μεσολάβηση και την υποστήριξή του στη μείωση του τελικού κόστους για τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Η τελική εκτίμηση για την πραγματοποίηση της θεραπείας ανέρχεται στα 2.826.960,10 δολάρια και περιλαμβάνει την τιμή του φαρμάκου, τις υπηρεσίες χορήγησης και τις αμοιβές του ιατρικού προσωπικού.

Για το συνολικό κόστος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, μετακίνησης, καθώς και τις θεραπείες που απαιτούνται για την βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, υδροθεραπείες κλπ.) καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστώνη, θα δοθεί λεπτομερής απολογισμός μετά από την ασφαλή επιστροφή του στην Ελλάδα, αναφέρει το MDA Ελλάς.

Έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι ιατρικές εξετάσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση αναχώρηση του Παναγιώτη-Ραφαήλ. Η καμπάνια για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, θα είναι ενεργή μέχρι και την Πέμπτη, 31/10/2019.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.
Xrisoxoidis, Hrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΕ για το γλέντι στο «Ερυθρός Σταυρός» διέταξε ο Μ. Χρυσοχοϊδης

Προηγήθηκε καταγγελία και βίντεο που ανήρτησε στα social media ο Παύλος Πολάκης. Στα πλάνα φαίνεται μια ορχήστρα να παίζει ζωντανή μουσική, ενώ οι εργαζόμενοι χορεύουν και διασκεδάζουν την ώρα που από πίσω τους περνούν φορεία με ασθενείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κυκλοφορία του ιού SARS COV-2 ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας

Είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την Covid, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.