ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΔΜΗΕ

Λιγότερες από τις μισές βλάβες στο δίκτυο έχει αποκαταστήσει ο ΔΕΔΔΗΕ

Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ως το βράδυ προαναγγέλλει ο Ν. Χαρδαλιάς, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, αποδίδει στον ΔΕΔΔΗΕ τις ευθύνες για τα προβλήματα.

Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές του βόρειου τομέα Αθηνών, που επηρεάζουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι «μέχρι το βράδυ τα προβλήματα θα έχουν αποκατασταθεί», ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί σε λιγότερες από τις μισές περιπτώσεις βλαβών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 από ένα σύνολο 43 γραμμών μέσης τάσης που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. Σε άλλη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζεται ότι τα μεσάνυχτα 15 προς 16 Φεβρουαρίου, ήταν εκτός λειτουργίας 30.000 μετρητές, κατά κύριο λόγο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας που επλήγησαν την Τρίτη (16/2) από την σφοδρή κακοκαιρία.

Οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης σε περιοχές των βορείων προαστίων προχωρούν με αργούς ρυθμούς, ενώ τις διαβεβαιώσεις του για την επιστροφή στην... κανονικότητα έδωσε το πρωί και ο ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή μέρα θα είναι αισθητά καλύτερη, λόγω της βελτίωσης των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και ΔΕΔΔΗΕ για τον επιμερισμό των ευθυνών για τα προβλήματα στο δίκτυο. Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ανέφερε σήμερα το πρωί, ότι «αποκλειστικός υπεύθυνος για την πρόληψη των καλωδίων, για να μην δημιουργούνται προβλήματα, είναι ο ΔΕΔΔΗΕ», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια διατήρησε ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, παρά τη σφοδρή χιονόπτωση, σημειώνοντας πως τα όποια προβλήματα περιορίστηκαν σε μικρούς δημοτικούς δρόμους. Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είχε λάβει κανένα μέτρο πρόληψης, ώστε να αντιμετωπιστεί η σφοδρή κακοκαιρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ