ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό ΑΠΕ

Αρ. Πελώνη: Ένα σκληρό lockdown θα «πάγωνε» πλήρως την οικονομία

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος θα υπάρξουν αλλαγές στον κωδικό μετακίνησης «6», ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των ειδικων.

Κατά της επιβολής ενός σκληρού lockdown ανάλογου τύπου με αυτό που ίσχυσε τον Μάρτιο του 2020 τάχθηκε, με έμμεσο τρόπο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, κα Αριστοτελεία Πελώνη με δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς όπως είπε ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγούσε σε πλήρη αναστολή σχεδόν όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας. 

Όπως η ίδια ανέφερε μια πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι ο κωδικός 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο γιατί γίνεται σε πολλές περιπτώσεις κατάχρηση. Η κα Πελώνη τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό οπότε το lockdown πάει προς τα μέσα Μαρτίου και δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα για τις αλλαγές στα ωράρια και τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών και τόνισε ότι ήδη από την άνοιξη και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο θα είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση. «Πρέπει σταδιακά να επαναλειτουργήσει η οικονομία από τον Απρίλιο και μετά», σημείωσε μεταξύ άλλων.  

Η ίδια έκανε έκκληση για λίγη υπομονή από όλους και τήρηση εφαρμογής των μέτρων ενώ ειδικά για την Τσικνοπέμπτη ζήτησε να μείνουμε με την κοντινή «κοινωνική μας φούσκα». 

Επιπλέον, ερωτηθείς σχετικά με τις πορείες ανέφερε πως είναι ανεύθυνες οι πορείες που συμμετέχει και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την κατάσταση. Σχετικά με την υπόθεση του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα η ίδια δήλωσε πως δεν αναγκάζει η κυβέρνηση να συνεχίσει την απεργία πείνας και μπορεί να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα ενώ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη ανέφερε πως είναι αδιανόητες και προσβλητικές και με την σιωπή του ο κ. Τσίπρας είναι σαν να το αποδέχεται. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ypourgeio Ygeias, Plevris
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης: Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο

Ο υπ. Υγείας σημείωσε ότι η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν την τρίτη δόση ακόμα νωρίτερα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα σε Αργολίδα και Ευρυτανία από αύριο, μπήκαν στο «κόκκινο»

Παρατείνονται τα μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας. Για Αργολίδα και Ευρυτανία, τα μέτρα ισχύουν από αύριο, στις 06.00 το πρωί έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.
Athina, Athens, Koronoios, Lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελάττωσαν το κάπνισμα οι Αθηναίοι αλλά αύξησαν τη χρήση κοκαΐνης

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΠΑ στα απόβλητα της Αθήνας στη διάρκεια του πρώτου lockdown, επηρεάστηκε σημαντικά η ψυχολογία των πολιτών. Κατακόρυφη αύξηση της εμφάνισης απορρυπαντικών και αντισηπτικών ουσιών στα λύματα.