ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Σχολείο
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Υπ. Παιδείας: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο

Σύμφωνα με την υφ. Παιδείας, κα Ζέτα Μακρή, η παράταση θα είναι λιγότερο από ένα μήνα, ενώ για το άνοιγμα των σχολείων το υπουργείο θα στηριχθεί στις προτάσεις των ειδικών.

Το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους τον Ιούνιο και όχι στις διακοπές του Πάσχα εξετάζει το υπ. Παιδείας, όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, κα Ζέτα Μακρή, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η κα Μακρή διευκρίνισε ότι η παράταση θα είναι λιγότερο από ένα μήνα. «Οι γονείς θα γνωρίσουν έγκαιρα, οι αποφάσεις δεν θα βραδύνουν. Όταν θα έχουμε τα δεδομένα θα πάρουμε τις αποφάσεις όπως έγκαιρα ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για την μείωση της ύλης στην Γ’ Λυκείου» δήλωσε, χαρακτηριστικά. 

Η ίδια ανέφερε ότι δεν υπάρχει εικόνα ακόμα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και ότι αυτό θα γίνει όταν λάβουν το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών. Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Γ’ λυκείου και ότι στόχος είναι οι πανελλήνιες να γίνουν στην ώρα τους, ότι η ύλη έχει μειωθεί ήδη κατά 30% και δεν θα γίνει άλλη μείωση. 

Σχετικά με τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία επεσήμανε πως το υπουργείο είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Σε ότι αφορά τα ειδικά σχολεία ανέφερε πως λειτουργούν πάντοτε για λόγους ασφαλείας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Δευτέρα 25/9 ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ποια θα μετεγκατασταθούν

Tο ΥΠΑΙΘΑ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας για την καθημερινή χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών.
skaki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σκάκι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Το σκάκι θεωρείται άθλημα πνευματικής φύσεως, καθώς γυμνάζει το νου. Η παγκόσμια βιβλιογραφία αποτελείται από πάρα πολλούς τίτλους που αφορούν στη στρατηγική των κινήσεων κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρόγραμμα των σχολείων μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι ημερομηνίες-ορόσημα έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο μίας προσπάθειας του υπουργείου Παιδείας να υπάρξει αρτιότερη οργάνωση του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.
Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον 18 πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα λειτουργήσουν από το 2024

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η αύξηση πραγματοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική νομολογία, αλλά και σε ανταπόκριση «αφ' ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες».