ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Σχολείο
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Υπ. Παιδείας: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο

Σύμφωνα με την υφ. Παιδείας, κα Ζέτα Μακρή, η παράταση θα είναι λιγότερο από ένα μήνα, ενώ για το άνοιγμα των σχολείων το υπουργείο θα στηριχθεί στις προτάσεις των ειδικών.

Το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους τον Ιούνιο και όχι στις διακοπές του Πάσχα εξετάζει το υπ. Παιδείας, όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, κα Ζέτα Μακρή, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. 

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η κα Μακρή διευκρίνισε ότι η παράταση θα είναι λιγότερο από ένα μήνα. «Οι γονείς θα γνωρίσουν έγκαιρα, οι αποφάσεις δεν θα βραδύνουν. Όταν θα έχουμε τα δεδομένα θα πάρουμε τις αποφάσεις όπως έγκαιρα ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις για την μείωση της ύλης στην Γ’ Λυκείου» δήλωσε, χαρακτηριστικά. 

Η ίδια ανέφερε ότι δεν υπάρχει εικόνα ακόμα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και ότι αυτό θα γίνει όταν λάβουν το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών. Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Γ’ λυκείου και ότι στόχος είναι οι πανελλήνιες να γίνουν στην ώρα τους, ότι η ύλη έχει μειωθεί ήδη κατά 30% και δεν θα γίνει άλλη μείωση. 

Σχετικά με τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία επεσήμανε πως το υπουργείο είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Σε ότι αφορά τα ειδικά σχολεία ανέφερε πως λειτουργούν πάντοτε για λόγους ασφαλείας. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από 1η Φεβρουαρίου

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές. Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ΙΕΚ, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης παραμένουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία.